Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:02:21

Χρυσοχοϊδης: «Δεν θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους»

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές μετάδοσης του ιού, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αν προαναγγέλλει ακόμη και επέμβαση της αστυνομίας ακόμα και στα σπίτια τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων, μόνο αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις.

«Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει» προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατεία η αλλά σημεία συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, από τις 22:00 το βράδυ τόσο αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα αλλά και όλες τις εορταστικές μέρες δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους». Όπως είπε ο υπουργός είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και αν χαλαρώσουμε θα υπάρξει καταστροφή.

Κλειστοί δρόμοι

Στο ίδιο μήκος κύματος, το σχέδιο «Χριστούγεννα» της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει ακόμη και κλειστούς δρόμους, καθώς ανεκτές θα είναι οι μετακινήσεις μόνο για λόγους υγείας και εργασίας, εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ»
περιέγραψε ο κ. Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι σε:

• διόδια,

• κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

• εισόδους-εξόδους των πόλεων,

• υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

• και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline