Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:32:21

Το πολύ κρίσιμο επόμενο δίμηνο

Για την κρισιμότητα του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου προειδοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες, ενώ είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση της προέδρου νοσοκομειακών γιατρών Ματίνας Παγώνη ότι αν σημειωθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, τα νοσοκομεία δεν «θα τα βγάλουν πέρα».


Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα κορονοϊού είναι περί τα 1.000, στα μέσα του επόμενου μήνα θα φτάσουν στα 1.500, ενώ έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου θα είναι 2.000.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε προ ημερών πως οι ειδικοί φοβούνται την αύξηση της κινητικότητας των πολιτών στους εμπορικούς δρόμους της χώρας.

«Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά, πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline