Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  12:09:50

Δημοσκόπηση Mega: Στις 16,4 μονάδες η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15,6 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MetronAnalysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega σε δείγμα 1.200 ατόμων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 36,1% απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 19,7% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,4% ΚΙΝΑΛ, το 5,7% ΚΚΕ, το 3,6 Ελληνική Λύση και το 2,4% ΜεΡΑ 25.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα σύμφωνα με το 49% των ερωτηθέντων. Στην ίδια ερώτηση το 42% απάντησε αρνητικά ενώ το 8% ταλαντεύεται στην απάντηση του και μόλις το 1% κατατάσσεται στο «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

«Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;». Στην συγκεκριμένη ερώτηση το 56% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά και το 37% αρνητικά.

6 στους 10 Έλληνες θα έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Απαισιόδοξο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών σχετικά με την επαναφορά της κοινότητας στην κανονικότητα.
Το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της MetronAnalysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega σε δείγμα 1.200 ατόμων απάντησε πως πιστεύει η κοινότητα θα επιστρέψει στην κανονικότητα μετά το 2021. Το 29% απάντησε πως θα επιστρέψουμε μέχρι το τέλος του 2021 και το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2021.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αποφασισμένο να το κάνει. Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο σε αντίθεση με το 26% που απάντησε αρνητικά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 10%.

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MetronAnalysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega σε δείγμα 1.200 ατόμων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά, στην τρίτη ο Αλέξης Τρίπρας, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης και στην έκτη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Προς την σωστή κατεύθυνση κινείται η χώρα σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση.
Στην ίδια ερώτηση το 41% απάντησε πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Κορωνοϊός και οικονομία είναι τα δυο θέματα που «καίνε» τους πολίτες σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα, το 42% των πολιτών στην ερώτηση «ποιο νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» απάντησε την πανδημία του κορωνοϊού και την ιατρική περίθαλψη και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η οικονομία με 32%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline