Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:07:37

Η εξιχνίαση φόνου σε bar της Γλυφάδας και οι έρευνες για συμβόλαια θανάτου

Ένας 45χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνή του στο Joy Bar της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2017.

Συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία μαζί με γνωστό επιχειρηματία – βαρύ όνομα της νύχτας και τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι, που είχε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού. Συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση στο Joy Bar φέρεται να είχε και ο 38χρονος Έλληνας με το ψευδώνυμο «Μαύρος» που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, την 28η Δεκεμβρίου 2020.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ερευνούν ανάμειξη του 45χρονου συλληφθέντα και σε άλλες δολοφονίες που έχουν συσχετιστεί με τον πόλεμο για την επικυριαρχία στη νύχτα.

Η ένοπλη επίθεση στο Joy Bar στη συμβολή των οδών Αγγέλου Μεταξά και Πανδώρας έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα. Δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες πυροβόλησαν κατά των Αλβανών ιδιοκτητών του μπαρ, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ένας έπεσε νεκρός και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ δύο ακόμα θαμώνες είχαν μεταφερθεί αιμόφυρτοι στο Ασκληπιείο Βούλας.

Μετά από έρευνες τριών ετών, οι ερευνητές της Ασφάλειας εξιχνίασαν της δολοφονία. Την 14η Ιανουαρίου 2021 υπέβαλαν στην εισαγγελία δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος του 45χρονου Αλβανού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ταυτοποίηση του φερόμενου ως δράστη επετεύχθη χάρη σε καταθέσεις μαρτύρων και οπτικό υλικό.

Συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση είχε σύμφωνα με τη δικογραφία και ο 38χρονος Έλληνας, μέλος μιας από τις ισχυρότερες ομάδες μπράβων της Αττικής, που δολοφονήθηκε προ μηνός στην Ηλιούπολη. Ήταν παρών στο Joy Bar τη νύχτα της δολοφονίας και αποχώρησε ελάχιστα λεπτά πριν την ένοπλη επίθεση. Πιθανολογείται ότι είναι αυτός που κατηύθυνε τους δράστες, δίνοντάς τους το σύνθημα για την επίθεση. Ο 45χρονος Αλβανός συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία. Αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τον εντόπισαν σε θωρακισμένο τζιπ με σκούρα τζάμια.

Στο όχημα επέβαιναν ακόμα ο Αλβανός Αλκέτ Ριτζάι και ένας επιχειρηματίας, με παρελθόν σε υποθέσεις εκβιασμών, παράνομους στοιχηματισμούς κ.ά. Ο 45χρονος Αλβανός περιγράφεται ως «δεξί χέρι» του επιχειρηματία και ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς. Πραγματοποιούσε τακτικά ταξίδια στη χώρα του καθώς και την Αγγλία. Εξετάζεται ανάμειξή του και σε άλλες ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον πόλεμο της νύχτας.

Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, στον Σεπτέμβριο στη Βάρη. Μαζί με συνεργούς του είχαν ζητήσει από το θύμα να τους επιστρέψει 10.000 ευρώ μετά από αγοραπωλησία αυτοκινήτου. Οι δράστες είχαν προκαλέσει χτυπήσει άγρια τον ιδιοκτήτη και είχαν προκαλέσει ζημιές σε τρία πολυτελή αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον χώρο της έκθεσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline