Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  07:58:58

Η αντιπολίτευση κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Η απόσυρση του νομοσχεδίου ήταν κοινός τόπος για την αντιπολίτευση (πλην Ελληνικής Λύσης). Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25 επισήμαναν ότι θα στηρίξουν πολιτικά τους κοινωνικούς αγώνες τόσο για την μη ψήφιση του νομοσχεδίου όσο και στην συνέχεια για την μη εφαρμογή του.

Αυτό ξεκαθάρισε άλλωστε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας πως «οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος θα έχουν την πολιτική μας στήριξη». Νωρίτερα ο Νίκος Φίλης σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνησης πως πρέπει «να απολογηθείτε στα χιλιάδες νέα παιδιά που τους κόβετε το μέλλον! Που δημιουργείτε καθεστώς Κορκονέα στα πανεπιστήμια! Η αστυνομία με ανεκπαίδευτους φρουρούς δεν είναι τίποτα άλλο από Κορκοναίους».

Επίσης η Σια Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στην κυβερνητική επίθεση στου πρυτάνεις επισήμανε ότι έχουν «βαθιά συνείδηση σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν στο ρόλο τους. Στο ότι σε ελεύθερους ανθρώπους εμπιστεύεσαι ελεύθερους ανθρώπους» προσθέτοντας ότι «για να διαμορφωθεί ένας ελεύθερος άνθρωπος χρειάζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΙΝ.ΑΛ επικαλέστηκε η εκπρόσωπος του κόμματος Χαρά Κεφαλίδου προτείνοντας η φύλαξη των σχολών να ανατεθεί στις πρυτανικές αρχές. Για σχέδιο καταστολής που έχει στόχο την διαφύλαξη των ιδιωτικών συμφερόντων στα πανεπιστήμια μίλησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής. Η Σοφία Σακοράφα από το Μέρα 25 τόνισε πως η Ν.Δ επιδεικνύει «DNA αυταρχισμού».

Η Ελληνική Λύση και οι ειδικές δυνάμεις

Θετικά στάθηκε απέναντι στο νομοσχέδιο η Ελληνική Λύση. Μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνος Μπούμπας είπε ότι η κυβέρνηση αντέγραψε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης όμως «έκανε κάποια λάθη στην αντιγραφή».

Η εισηγήτρια του κόμματος Σοφία Ασημακοπούλου μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένη θέση ζητώντας την σύσταση σώματος με εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων που θα παρεμβαίνει δίχως ειδική άδεια. Όπως είπε «ξεκάθαρη πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι η δημιουργία ειδικού σώματος προστασίας των πανεπιστημίων, με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, με ολοκληρωμένη στρατιωτική θητεία στις ειδικές δυνάμεις το οποίο θα εγγυάται για την ασφάλεια των σπουδαστών και των ακαδημαϊκών και του λοιπού προσωπικού και θα μπορεί να παρεμβαίνει άνευ ειδικής αδείας όταν διαπιστώνει την τέλεση εγκληματικών πράξεων ή έκνομων ενεργειών». Πάντως η Ελ.Λύση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς θα ψηφίσει στην ολομέλεια της Βουλής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline