Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:14:21

Με νεολαία Λαμπράκη, Ελύτη και φωτογραφίες του Κέιμπριτζ η αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός έδειξε φωτογραφίες από το Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη, λέγοντας πως αυτή είναι η εικόνα των σύγχρονων πανεπιστημίων, με πανεπιστημιακή αστυνομία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του απάντησε ότι και στα δύο Πανεπιστήμια, η επιτήρηση γίνεται από φύλακες και όχι αστυνομικούς.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στη Βουλή η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι διέκρινε εκνευρισμό στον τόνο του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και απέδωσε στην αναφορά που έκανε νωρίτερα σε κείμενο της Νεολαίας Λαμπράκη για την καθιέρωση βραβείων για μαθητές με βαθμό από 18,5 και πάνω και για αριστεύσαντες σπουδαστές ανωτάτων σχολών.

«Μια άλλη γενιά αριστερών προέτασσαν την ακαδημαϊκή αριστεία ως στόχο που θεωρούσαν ότι δε συγκρούεται επί της αρχής με το δικαίωμα στον αγώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τον στίχο για τους «νέους με τα πρησμένα πόδια» τον έγραψε για τους νέους της Κατοχής και όχι για τους νέους της νεολαίας Λαμπράκη.

Σχετικά με τα ζητήματα ανομίας και βίας στα πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός διαπίστωσε αλλαγή στάσης από την πλευρά του, κ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «πρέπει κάτι να κάνουμε γι αυτή την πραγματικότητα που αδικεί τα πανεπιστήμια και υπονομεύει το χώρο στον οποίο διεξάγεται δημοκρατικός διάλογος. Δεν μπορούμε μόνο να την κοιτάμε».

«Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό. Θα κάνουμε ό, τι συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου», σημείωσε.

Επέδειξε δύο φωτογραφίες που όπως είπε είναι δύο κέντρα ελέγχου εικόνας και πληροφορίας που βρίσκονται στο Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη. «Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων», τόνισε. Όπως συμπλήρωσε «σε όλα τα διεθνή πανεπιστήμια υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία και μάλιστα ένοπλη. Εσείς πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει η εικόνα που έχουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια με το χάος που εσείς δημιουργήσατε κι εσείς συντηρήσατε».

Στα πυρά Τσίπρα για την δημόσια τηλεόραση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι κατά γενική ομολογία δημόσια τηλεόραση προσφέρει ποιοτικό περιεχόμενο και έχει κερδίσει με τις παραγωγές της πολλούς καινούργιους θεατές. Αναφέρθηκε σε μια σειρά πρώην ανώτατων στελεχών της ΕΡΤ που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις-κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά σε αυτόν Μέσα.

Αμιγώς για τα θέματα της Παιδείας, ρώτησε από πού προέκυψε ο υπολογισμός ότι 24.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός της Ανώτατης Εκπαίδευσης; «Πώς έρχεστε και σπέρνετε τον πανικό όταν είναι μαθηματικώς αδύνατον να υπολογιστεί τι βάσεις θα βάλουν τα πανεπιστήμια και τι βαθμούς θα γράψουν τα παιδιά;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline