Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:51:01

Σαρηγιάννης: Δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Την ίδια ώρα αδύνατο θεωρεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου έως την Καθαρά Δευτέρα ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.


«Είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο» με τόσα πολλά κρούσματα ανέφερε και εκτίμησε ότι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα. «Μέχρι το τέλος Μάρτη θα έχουμε μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι ικανοποιητική για να μπορούμε να συζητάμε για άνοιγμα» τόνισε στο MEGA.

Όπως υποστήριξε θα μπορούσαμε να είχαμε ανοίξει τα καταστήματα αν ήταν υπήρχαν και λειτουργούσαν τα μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα. «Κοστίζουν από 350-1.000 ευρώ, έχω δωρίσει στο νηπιαγωγείο που πάνε οι δύο κόρες μου δύο τέτοια μηχανήματα. Παρέχουν μείωση του φορτίου από 50-96%» είπε.
Στην ιδέα ενός ολικού lockdown δύο εβδομάδων, που πρότεινε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας χθες στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι είναι μια λύση που μπορεί να δώσει αποτέλεσμα. Ωστόσο, όλες οι λύσεις εξαρτώνται από το κατά πόσο εφαρμόζονται. «Όταν είμαστε σε ημικλείσιμο, να προετοιμαζόμαστε για να ανοίγουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα» τόνισε.
Για τα σχολεία είπε ότι αν η διασπορά στην κοινότητα είναι χαμηλή τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με μια σχετική ευκολία, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Το σημαντικό είναι, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε σε lockdown ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Τέλος, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είπε πως ακολουθεί μια ήπια αυξητική πορεία, αλλά είναι ελεγχόμενη, αν και τυπικά βρίσκεται στο κόκκινο. Αυτό που ανησυχεί είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη και γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline