Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:10:26

Bατικανό: H Kαθολική Εκκλησία δεν δίνει την ευλογία της στους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Κάνει λόγο για ατομική ευλογία προς τους ομοφυλόφιλους. Δεν μπορεί να ευλογήσει τις σχέσεις ατόμων του ιδίου φύλου η Ρωμαικοκαθολική Εκκλησία, ανακοίνωσε το Βατικανό διευκρινίζοντας ότι ο Θεός «δεν ευλογεί την αμαρτία». Το επίμαχο διάταγμα εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «USA Today», πριν από ένα χρόνο, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια σε ντοκιμαντέρ, αλλά ακολούθησαν διευκρινίσεις από το Βατικανό, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε συρραφή απαντήσεών του στο μοντάζ.

Το διάταγμα που εξέδωσε τώρα το αρμόδιο γραφείο του Βατικανού αναφέρει ότι η ευλογία ομόφυλων ζευγαριών «δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη».

Υποστηρίζει επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι με οποιονδήποτε τρόπο παρόμοιες, ή στο ελάχιστο αναλογικές, με το σχέδιο του Θεού για τον γάμο και την οικογένεια». «Στόχος δεν είναι μια μορφή άδικης διάκρισης, αλλά περισσότερο μια υπενθύμιση της αλήθειας για το τελετουργικό του μυστηρίου του γάμου και της ευλογίας που σχετίζεται με αυτό»
επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Αν και το διάταγμα αναφέρει ότι «η χριστιανική κοινότητα και οι ιερείς της πρέπει να καλωσορίζουν με σεβασμό και ευαισθησία άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις», υπογραμμίζεται ότι οι σχέσεις τους δεν μπορούν να ευλογηθούν.

Ωστόσο, σε επεξηγηματικό σημείωμα, το αρμόδιο γραφείο του Βατικανού αναφέρει ότι η Καθολική Εκκλησία μπορεί να ευλογεί ατομικά ομοφυλόφιλους. «Η απόφαση δεν αποκλείει τις ευλογίες που δίνονται ξεχωριστά σε άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις που δηλώνουν τη θέληση να ζήσουν με πίστη στα σχέδια του Θεού όπως προτείνονται από τις εκκλησιαστικές διδαχές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline