Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί διστάζουν οι γιατροί να συνδράμουν στο ΕΣΥ - Εξηγεί ο γραμματέας του ΠΙΣ

Το ζήτημα της αστικής ευθύνης απασχολεί τους ιδιώτες γιατρούς που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στο ΕΣΥ, αναφέρει ο γγ του ΠΙΣ Γ. Ελευθερίου.

Tο ζήτημα της αστικής ευθύνης των ιατρών αλλά και oι νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν, "ώστε οι ιατροί που αντιμετωπίζουν περιστατικά covid -19 να έχουν νομική ασυλία, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες", συζητήθηκαν σε συνάντηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιου Εξαδάκτυλου και του Γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ Γιώργου Ελευθερίου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΙΣ κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μία κοινή επιτροπή προκειμένου να μελετηθεί το ζήτημα της ιατρικής επιπλοκής και της ιατρικής αμέλειας, ώστε να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

«Οι ιδιώτες γιατροί της χώρας είναι έτοιμοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας . Όσο μας αφορά, δεν τίθεται θέμα οικονομικό. Όμως τίθενται σοβαρά θεσμικά ζητήματα όπως είναι η ασφάλεια αστικής ευθύνης και η ασφάλεια ζωής για τους ιατρούς", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ελευθερίου, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κληθείς να σχολιάσει το 48ωρο τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας για επίταξη ιατρικών υπηρεσιών, αν τουλάχιστον 200 ιδιώτες γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα για να συνδράμουν το ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

"Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει επανειλημμένως στείλει δέσμη προτάσεων και μέτρων στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διασφαλίσει νομικά και επιστημονικά τους γιατρούς που θα προσέλθουν στο ΕΣΥ για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους", ανέφερε ο κ. Ελευθερίου.

Πολυμέσα