Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:57:38

Πάπας Φραγκίσκος: Και φέτος Πάσχα μέσα στην πανδημία - Πέρυσι επικρατούσε το σοκ, τώρα η κούραση

Ο πάπας Φραγκίσκος, στο κήρυγμά του κατά την διάρκεια της λειτουργίας στον 'Αγιο Πέτρο, θέλησε να αναφερθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες πρόκειται να γιορτασθεί και φέτος το Πάσχα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γιορτάζει σήμερα την Κυριακή των Βαίων. Ο πάπας Φραγκίσκος, στο κήρυγμά του κατά την διάρκεια της λειτουργίας στον 'Αγιο Πέτρο, θέλησε να αναφερθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες πρόκειται να γιορτασθεί και το φετινό Πάσχα των Καθολικών.

«Μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα και για δεύτερη φορά, θα περάσουμε το Πάσχα υπό συνθήκες πανδημίας. Πέρυσι ήμασταν σοκαρισμένοι, φέτος νιώθουμε περισσότερο κουρασμένοι. Και η οικονομική κρίση είναι βαριά», τόνισε ο Φραγκίσκος.

«Στην ιστορική και κοινωνική αυτή κατάσταση, τι κάνει ο Κύριος; Σηκώνει τον σταυρό, σηκώνει το βάρος του κακού -ιδίως του πνευματικού- διότι ο διάβολος επωφελείται τον κρίσεων για να σπείρει διχόνοια και απελπισία», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline