Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:53:35

Μαζικά «κρούσματα» συνωστισμού σε άλση, πάρκα και πλατείες

Με εικόνες συνωστισμού και τάσεις... φυγής συνοδεύτηκε η χθεσινή, πρώτη ημέρα χαλάρωσης των περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και έως τουλάχιστον τις 9 το βράδυ παρατηρήθηκε σκηνικό μίας... συνήθους εαρινής εξόδου με τη διαφορά ότι η διασκέδαση γινόταν στα όρθια.

Από τις πλατείες της Κυψέλης έως τον Φλοίσβο οι εικόνες δεν διέφεραν πολύ μεταξύ τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως νέοι, έσπευσαν να ανακτήσουν μία ψευδαίσθηση κανονικότητας, σε συνθήκες που παραμένουν όμως επικίνδυνες.

Στου Ψυρρή εμφανίστηκαν περιπολικά ενώ και αστυνομικοί με ντουντούκες βγήκαν στο δρόμο για να ζητήσουν από τον κόσμο να διαλυθεί ή έστω να μη συνωστίζεται.
Στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 150 άτομα, με τα ποτά ανά χείρας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από διάφορα καταστήματα που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away στη διασταύρωση των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ χρειάστηκε μάλιστα να επέμβουν προκειμένου να σταματήσει ο μεγάλος συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.
Συνωστισμός επικράτησε χθες στο λιμάνι του Περάματος μετά το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς δεκάδες Αθηναίοι επιχείρησαν να περάσουν στη Σαλαμίνα, θεωρώντας πως εφόσον ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, μπορούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο προς τα εκεί με χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Ωστόσο βρέθηκαν όλοι αντιμέτωποι με το Λιμενικό Σώμα το οποίο διενεργούσε στο σημείο εξονυχιστικούς ελέγχους και τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω, διευκρινίζοντας πως δεν επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με πλοίο.

Τέλος, «κορωνοπάρτι» που συγκέντρωσε σύμφωνα με τοπικά μέσα πάνω από 1.000 άτομα οργανώθηκε στο ΑΠΘ το βράδυ του Σαββάτου, και διήρκεσε μέχρι πρωίας.

Το πάρτι στήθηκε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές και όχι μόνο που διασκέδαζαν με μουσική και αλκοόλ, πολλοί εξ αυτών χωρίς χρήση μάσκας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline