Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:57:00

Πάσχα: Τα κορωνοπάρτι φρενάρουν τη μετακίνηση εκτός νομού - Διστακτικοί οι ειδικοί

Κάποιοι ειδικοί εμφανίζονται αντίθετοι με την απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα, ορισμένοι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα θα βοηθούσε ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Διστακτικοί αλλά και διχασμένοι είναι οι ειδικοί ενόψει του Πάσχα για το αν πρέπει ή όχι να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, αφού η παραμονή των κρουσμάτων κορωνοϊού σε υψηλά επίπεδα, η πίεση στο σύστημα υγείας, τα κορωνοπάρτι των τελευταίων ημερών και η ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά το Πάσχα προκαλούν δισταγμούς για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ενώ κάποιοι εμφανίζονται εντελώς αντίθετοι με την απελευθέρωση των μετακινήσεων για το Πάσχα, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα θα βοηθούσε ώστε να μην αυξηθούν παραπάνω τα κρούσματα.

Οι λοιμωξιολόγοι είναι προβληματισμένοι με τα κορωνοπάρτι που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ σε πεζόδρομους της Αθήνας αλλά και σε πλατείες όπως αυτή στην Κυψέλη, όπου για δεύτερο βράδυ συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 1.000 άτομα και διασκέδαζαν για ώρες με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι. Πανομοιότυπες εικόνες με συνωστισμό υπήρχαν και σε άλλες γειτονιές της Αττικής όπως το Περιστέρι, το Ψυρρή κ.λπ, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε για ένα ακόμη βράδυ την πλατεία Βαρνάβα.

Ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής δηλώνοντας πως έτσι αποτυπώνεται η κόπωση από την πανδημία του κορονοϊού. «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας και πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα» είπε ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι. «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline