Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:09:44

Οργή της Milliyet μετά την πτήση του Πάιατ πάνω από την Ελλάδα και τα καλά λόγια για τη χώρα μας

Η φωτογραφία του Πάιατ προκάλεσε την οργή της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρεται στην τεράστια πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21».

Πτήση με μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο αμερικανός πρέσβης έδωσε το παρών στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 21» που διεξάγεται στη χώρα μας, με τη συμμετοχή ελληνικών και συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων. Μάλιστα ο κ. Πάιατ θέλησε να πετάξει με ένα μαχητικό αεροσκάφος, όπως και έκανε.

«Ευχαριστώ τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που μου έδειξαν την εκπληκτική θέα στην Ελλάδα από το πιλοτήριο ενός F-16! Είμαστε υπερήφανοι για την Ελλάδα και τις 6 άλλες χώρες στην άσκηση Ηνίοχος 21, προβάλλοντας έτσι τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ συνόδευσε την ανάρτηση με τις σχετικές φωτογραφίες.

Thank you to @HQUSAFEAFAF for showing me breathtaking views of Greece from the cockpit of an F-16! We proudly join Greece & 6 other countries for #INIOCHOS21 showcasing Greece's unique geostrategic position & our expanding defense partnership which continues to reach new heights. pic.twitter.com/Pt9YzJSsSC
— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) April 20, 2021

Η φωτογραφία του Πάιατ προκάλεσε την οργή της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρεται στην τεράστια πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21.

Η τουρκική εφημερίδα αφού παρουσίασε κάποιες πληροφορίες για τη συμμετοχή των ξένων αεροπορικών δυνάμεων στην άσκηση, την οποία θεωρεί ως προκλητική, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης, «επιτέθηκε» στον πρέσβη των ΗΠΑ για την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγη ώρα.

Ειδικότερα, η Milliyet έχει ως τίτλο «σκανδαλώδη πόζα μέσα από το πιλοτήριο, που κοινοποιήθηκε από το επίσημο λογαριασμό» αναφερόμενη στην φωτογραφία που δημοσίευσε ο κ. Πάιατ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, με τον ίδιο να πραγματοποιεί πτήση με μαχητικό F-16 στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος 21».

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτήρισε «φιλέλληνα» τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι με περηφάνια οι ΗΠΑ συμμετέχουν, με την Ελλάδα και άλλες 6 χώρες, στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», «αναδεικνύοντας τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη».

milliet39

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline