Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:04:16

Στις 14 Ιουνίου στο ΝΑΤΟ αναμένεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Αναζήτηση ημερομηνίας για πολιτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στον Ταγίπ Ερντογάν και στην ενδεχόμενη συνάντησή τους.

«Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα. Και όπως σας έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξή μου, δεν θα έπρεπε να είναι είδηση μία συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον τούρκο Πρόεδρο», είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στον "Alpha" δείχνοντας πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για να "κλειδώσει" η ημερομηνία του ραντεβού.

Όλοι αναζητούν την... κρίσιμη ή κατά άλλους κατάλληλη ημερομηνία, όπου θα γίνει το τετ – α – τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν. Τα σενάρια θέλουν οι εκτιμήσεις πολλών να συγκλίνουν προς την 14η Ιουνίου, ημερομηνία όπου θα γίνει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Εκτιμάται ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας, ώστε να γίνει η συνάντηση Μητσοστάκη –Ερντογάν και μάλιστα σε ουδέτερο έδαφος.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ανακοινώσει την Σύνοδο Κορυφής και φαίνεται ότι η ευκαιρία είναι η κατάλληλη και δεν αποκλείεται, όπως συνέβη και στο παρελθόν να δούμε την συνάντηση τν δύο ηγετών. Μέχρι τότε όμως ο δρόμος και ο χρόνος είναι πολύς και κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβεί με έναν απρόβλεπτο ηγέτη όπως ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν στο περιθώριο της συνεδρίασης της διατλαντικής συμμαχίας έχουν γίνει παρόμοιες συναντήσεις ηγετών. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη Σύνοδος, καθώς θα παραστεί και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, αναμένεται να αλλάξει την στρατηγική του προκατόχου του, χαράζοντας την δική του τακτική και πορεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline