Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:36:07

Πάσχα στην παραλιακή: Στο 90% η πληρότητα για κατοικίες Airbnb

Βαλίτσες ετοιμάζουν οι Αθηναίοι, για να περάσουν το Πάσχα σε κάποιο από τα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής. Η διατήρηση του lockdown και η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού έχουν εκτινάξει στα ύψη τη ζήτηση για κατοικίες τύπου Airbnb στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, με τις πληρότητες να υπερβαίνουν ακόμα και το 90%. Σούνιο, Σαρωνίδα, Ωρωπός, Πόρτο Ράφτη είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το φετινό Πάσχα.

Οι Αθηναίοι αναζητώντας μικρές ανάσες έχουν κλείσει διαμερίσματα, αυτοτελείς κατοικίες ή δωμάτια σε ξενοδοχεία πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για να ταξιδέψουν έστω και για λίγο. Οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα, όπως εξηγούν οι άνθρωποι της αγοράς, γίνονται χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης.

«Τα παραθαλάσσια προάστια του νομού Αττικής έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης – δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή», σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates.

Τις αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδιά που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, κοντά της θάλασσα και να σουβλίσουν τον οβελία.

Οι τιμές για τρεις διανυκτερεύσεις σε μια κατοικία Airbnb σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής ξεκινούν από 180 ευρώ και φθάνουν έως και 590 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates η τιμή για ένα διαμέρισμα ή μια αυτοτελή κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα για τρεις διανυκτερεύσεις στο Σούνιο κυμαίνεται από 270-516 ευρώ, στην Παλαιά Φώκαια από 220 – 389 ευρώ, στο Πόρτο Ράφτη από 180 έως 470 ευρώ, στην Αίγινα από 190 έως 560 ευρώ, τον Ωρωπό έως 506 ευρώ, στη Λούτσα από 165 – 360 ευρώ, στη Βραυρώνα οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Κινέτα έως 380 ευρώ και στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.

Οι πληρότητες που καταγράφονται σε διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή υπερβαίνουν και το 90%. Στο Σούνιο φθάνει στο 77%, στην Παλαιά Φώκαια στο 72%, στο Πόρτο Ράφτη στο 81%, στην Αίγινα στο 79%, στον Ωρωπό στο 90%, στον Βραυρώνα στο 93%, στην Αρτέμιδα στο 72%, στο Λαύριο στο 76% και στην Κινέτα στο 85%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline