Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:28:31

Ανησυχίες για το τριήμερο τη Μ. Εβδομάδας Πάσχα και νέα κρούσματα

Όσον αφορά την τρέχουσα δύσκολη εβδομάδα και τις υπεραστικές μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων» και «όλοι υποδέχθηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων». Η πανδημία δείχνει μια πτωτική τάση, αλλά στο Μαξίμου φοβούνται τρεις παράγοντες: τις μετακινήσεις εκτός Αττικής που θα μεταφέρουν το πρόβλημα, τους πιθανούς συνωστισμούς το βράδυ του Επιταφίου και της Ανάστασης, καθώς και την Κυριακή του Πάσχα διότι ήδη το παράκτιο μέτωπο της Αττικής είναι σχεδόν «κλεισμένο» από ενοικιαζόμενες βίλες και εξοχικές κατοικίες που μπορεί να αποτελέσουν εστίες μεγάλων συγκεντρώσεων.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον έτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης, την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση της αμέσως επόμενης περιόδου, που έχει δύο διαφορετικές πτυχές: από τη μια το στοίχημα ομαλής επαναλειτουργίας της οικονομίας και από την άλλη την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί χάρη στους εμβολιασμούς και στη συμπεριφορά την πολιτών. Στον πυρήνα αυτής της επανεκκίνησης βρίσκεται η μεσαία τάξη, για τη στήριξη της οποίας ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί και προεκλογικά. «Αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση», επανέλαβε στο χθεσινό υπουργικό, εστιάζοντας στις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας «αποδεικνύει, πιστεύω, ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline