Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο Κιλιτσντάρογλου. Πιo πάνω στις δημοσκοπήσεις από τον Ερντογάν

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο προβλέπει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας «Σοζτζού».

«Ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές. Εάν δεν θέλει αυτό το έθνος να επιβαρυνθεί περισσότερο, πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Κάθε μέρα το βάρος που βαρύνει την πλάτη του πολίτη θα αυξάνεται.

Σήμερα, η αύξηση των τιμών των καυσίμων ήταν τεράστια. Ποιος θα πληρώσει αυτές τις αυξήσεις; Θα πληρώσει ο Ερντογάν; Ο Ερντογάν δεν πληρώνει χρήματα για βενζίνη, για οχήματα, λεωφορεία και αεροπλάνα. Τί θα κάνει ο οδηγός ταξί, ο οδηγός φορτηγού, ο οδηγός λεωφορείου; Η αύξηση θα πέσει στην πλάτη των φτωχών. Θα υπάρξει επίσης αύξηση στο ρεύμα».

Κριτική στον Ερντογάν για τα «3-5 δολάρια»

«Επικυρώνει το αμερικανικό δολάριο κι όχι την τουρκική λίρα σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σχολιάζοντας τη δήλωση Ερντογάν «Εάν είναι να μπουν στη χώρα μας ακόμη και 3-5 δολάρια ή ευρώ , αφήστε τα να μπουν».

«Ο άνθρωπος που κάθεται στην προεδρία μιας χώρας έχει ανάγκη από 3-5 δολάρια και από 3-5 ευρώ. Εκεί κατάντησαν τη χώρα. "Εάν έρθουν 3-5 δολάρια, αφήστε τον τουρίστα να κάνει ό,τι θέλει". Πούλησαν την τιμή αυτής της χώρας. Ο υπουργός Τουρισμού έφτιαξε μια μάσκα λέγοντας "Απόλαυσε, είμαι εμβολιασμένος". Αυτοί οι άνθρωποι, που έκαναν την τιμή αυτής της χώρας να μην αξίζει ούτε γρόσι, θα διατηρήσουν την εξουσία τους;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
«Δεν μπορείς να κυβερνάς πια, έχεις καταστρέψει τη χώρα, αδερφέ! Κατέστρεψες αυτήν την πατρίδα. Εισάγουμε σιτάρι, εισάγουμε ζάχαρη, εισάγουμε φασόλια, εισάγουμε φακές. Έχει μείνει γη σε αυτή τη χώρα;», αναρωτήθηκε.

Υποψήφιος πρόεδρος;

Σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Τουρκίας σε περίπτωση εκλογών, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέφυγε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση. «Δεν θεωρώ σωστό να συζητήσω την υποψηφιότητα για πρόεδρος σε αυτό το στάδιο. Είμαστε ένα κομμάτι μιας συμμαχίας. Για να πάρουμε αποφάσεις, διαβουλευόμαστε, καθόμαστε, μιλάμε και παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις», είπε.

Ο ένας «κλέφτης» έδωσε σε άλλον τα 128 δισ.

Για τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια που φέρεται να λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, ο ηγέτης του CHP είπε ότι είναι χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί με τον ιδρώτα του πολίτη, τις αποταμιεύσεις του, τους φόρους του.

«Αυτά τα δολάρια πωλήθηκαν σε κάποιον μέσω δημόσιων τραπεζών. Επισήμως, έχουν δοθεί εξαιρετικά πλεονεκτήματα σε ορισμένα άτομα, σε ορισμένες εταιρείες. Το έχουμε ψάξει. Έχουν δώσει αυτά τα χρήματα σε κάποιον. Τα χρήματα υπάρχουν αλλά λένε ότι έχουν αλλάξει χέρια. Είναι πολύ απλό. Όταν ο κλέφτης κλέβει μια περιουσία, τη μεταβιβάζει σε άλλα χέρια. Εδώ προσπαθούμε να μάθουμε πού πέρασαν αυτά τα χρήματα», ανέφερε, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη διαφήμιση «Πού είναι τα 128 δις. δολάρια».
«Παρόλο που δώσαμε ακόμη και χρήματα, καμία διαφημιστική εταιρεία δεν θέλει να κρεμάσει πανό. "Δεν το κρεμάω" μας λένε».

O Σοϊλού δεν πίνει ούτε νερό χωρίς την άδεια του Ερντογάν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο διαπλοκής που συγκλονίζει τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η μαφία έχει πλάτες στην κυβέρνηση. «Ποιος έχει όλες τις εξουσίες; Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού; Δεν μπορεί καν να πιει νερό χωρίς να πάρει οδηγίες από τον Ερντογάν. Από πού παίρνει οδηγίες; Από τον Ερντογάν. Απευθείας από εκεί.

Εάν έχει πολιτική υποστήριξη η μαφία, τότε περπατά, τρέχει το άλογο, τρέφει τον πολιτικό, τον χρηματοδοτεί και του λέει: «Μην ανησυχείς, θα σε στηρίξω». Εάν έφεραν την Τουρκία σε αυτό το σημείο, τότε εδώ μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή», είπε, προσθέτοντας ότι «ολόκληρη η γραφειοκρατία της Τουρκίας είναι σχεδόν 'κλειδωμένη' γύρω από ένα άτομο. Όλοι κοιτάζουν ένα άτομο. Δεν έχουμε ζήσει στην ιστορία μας τόσο ντροπή».

«Οργανωμένη η επίθεση στην Ακσενέρ»

Σχετικά με τον προπηλακισμό που δέχτηκε η αρχηγός του Καλού Κόμματος και εταίρος του, Μεράλ Ακσενέρ, χθες στη Ριζούντα από οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι πρόκειται για «οργανωμένη επίθεση».

«Απολύτως οργανωμένη. Αυτοί οι εγκάθετοι λένε "θα έρθει ο πρόεδρος εδώ, όποτε βγείτε να διαμαρτυρηθείτε"».

Πολυμέσα