Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:23:02

Καλογίτσας: Θύελλα μετά τους ισχυρισμούς για νέα SMS με Παππά –Σύγκρουση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε, έπειτα από τη νέα κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Καλογρίτσας κατά την κατάθεσή του φέρεται να αποκάλυψε νέα SMS μεταξύ του ίδιου και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Σε αυτό το πλαίσιο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αντήλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις.

Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται έπειτα από τη νέα κατάθεση του κ. Καλογρίτσα. Το κυβερνών κόμμα τόνισε πως ο εργολάβος «αποκάλυψε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία "Syriza Channel", τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ - εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους».

Η ΝΔ επίσης σημειώνει πως ο κ. Καλογρίτσας, «έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του "Syriza press" σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ. Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε».

Έτσι, η ΝΔ απευθύνει σειρά ερωτήσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ:

• «Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;
• Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;
• Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;
• Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;
• Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν».
ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισε και πάλι άφθονο γέλιο με τις αντιφάσεις του
Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η κατάθεση «χάρισε για μια ακόμα φορά άφθονο γέλιο και νέες αντιφάσεις». Όπως αναφέρει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Ο μάρτυρας οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής στο σημείο να του δείξει τη μήνυση που ο ίδιος ο Καλογρίτσας έχει καταθέσει (εναντίον της CCC) και στην οποία στηρίχθηκε -υπενθυμίζεται- η σύσταση της προανακριτικής.
ΤΖΑΚΡΗ: «Να σας διαβάσω από τη σελίδα 23 της έγκλησής σας...»
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: «Δεν την έγραψα εγώ την έγκληση, ο Τοξότης (σ.σ.: συμφερόντων Καλογρίτσα) την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη; Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση».
ΚΕΛΕΤΣΗΣ: «Πάρτε τη μήνυση που κάνατε και διαβάστε την...»
Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογρίτσας έκαψε και πάλι το σενάριο περί «μπροστινού», παραδεχόμενος ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ για να κατέβει στον διαγωνισμό.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η οικογένειά μου έβαλε σε αυτή τη δουλειά πολλές δεκάδες εκατομμύρια».
Κορυφαία στιγμή, όμως, της κατάθεσης Καλογρίτσα ήταν όταν ομολόγησε στεγνά ότι τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής κατέληξαν στην εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.
ΤΖΑΚΡΗ: «Χρωστάτε 3 εκατ. ευρώ (σ.σ.: στους Χούρι)».
ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν γυρνάω πίσω λεφτά».
Ευχαριστούμε, τέλος, τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, κ. Σταύρο Κελέτση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Καλογρίτσα να θυμηθεί τη μήνυσή του...»

Απαντώντας δε για την πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «μεταχρονολογημένες αναζητήσεις, οι οποίες όμως έχουν απαντηθεί. Τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής, στα οποία αναφέρεται ήταν δεσμευμένα από το δημόσιο ως τα μέσα Ιανουαρίου του 2017. Όταν επιστράφηκαν, τα κράτησε ο κ. Καλογρίτσας, όπως ομολόγησε σήμερα ο ίδιος».
«Για το τι έγιναν αυτά τα χρήματα μετά, σε ποιους λογαριασμούς πήγαν και πως μοιράστηκαν μπορούν να το διαβάσουν στα εξόχως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Τύπου (και των τελευταίων ημερών). Η επαναφορά χιλιοπαιγμένων σεναρίων δεν δείχνει την άγνοια της Πειραιώς. Δείχνει την παραδοχή της ότι η Προανακριτική έχει πέσει στα βράχια», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline