Τρίτη 24 Μαϊου 2022  18:33:05

Νέες προκλήσεις Άγκυρας για τη μειονότητα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Ελλάδας.

Ο κ. Τσελίκ δήλωσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης σε μια βιντεοκλήση που έκανε με τους δασκάλους σε νηπιαγωγείο, χρησιμοποίησε τον όρο Πομακοχώρι για το 'τουρκικό' χωριό Pasevik» (σ.σ. Πάχνη). Και τα 'Τουρκόπουλα' τα αποκάλεσε Ελληνόπουλα κι αυτό είναι γεγονός που αντικατοπτρίζει τη μεροληπτική πολιτική της. Αυτή η πολιτική της Ελλάδας είναι επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα, της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας. Στον 21ο αιώνα δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτές οι επιβολές. Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Πρέπει να αλλάξει συνεχόμενη ρατσιστική πολιτική».

Την Τρίτη για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Ερντογάν, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του είχε αναφέρει πως «στις 18 Μαΐου 2021, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να 'χωνέψουμε' και απευθυνόμενος, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μαθητές και δασκάλους του δημόσιου Νηπιαγωγείου Πάχνης της Ξάνθης. Ο Μητσοτάκης, που αποκάλεσε το χωριό Πάχνη, «Πομακοχώρι » και τα 'Τουρκόπουλα' Ελληνόπουλα, συμπεριφέρθηκε λανθασμένα και έπεσε σε δεινό παραλήρημα.

Εκείνα τα παιδιά είναι 'Τουρκόπουλα' και η Πάχνη δεν είναι Πομακοχώρι. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτές τις πολιτικές αφομοίωσης και φασισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης; Δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι ρατσισμός να αποκαλούνται τα 'Τουρκόπουλα' Ελληνόπουλα;᾽᾽

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline