Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λένε οι ειδικοί για τον εμβολιασμό των παιδιών - Όλα τα δεδομένα

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες, με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%, ανέφερε ο καθηγητής παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης.

Για το ζήτημα των μεταλλάξεων και τους εμβολιασμούς μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο καθηγητής Ιολογίας Γεώργιος Σουρβίνος, μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς σε μικρότερες ηλικίες, ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η Pfizer και η Moderna έχουν ήδη ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους σε εφήβους πλησιάζει το 100%.

Αυτή τη στιγμή τρέχουν μελέτες για όλα τα παιδιά μικρότερων ηλικιών (από 6 μηνών έως 2 ετών κι από 5 έως 11), πρόσθεσε ο καθηγητής συνοψίζοντας πως εξ όσων γνωρίζουμε αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες μελέτες θα υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ζαούτης επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως στην Αμερική υπάρχει ήδη οδηγία εμβολιασμού παιδιών όλων των ηλικιών, όταν έχουμε εμβόλια που έχουν εγκριθεί.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας το ζήτημα της επιδημιολογικής καταστάσης στη χώρα μας ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος υπογράμμισε πως διαφαίνεται μια σταθερή καθοδική πορεία των δεικτών σε ό, τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων εντούτοις παρατηρείται πως αυτή η πορεία είναι αργή με αυτό να οφείλεται σε διάφορες παραμέτρους.
«Θεωρούμε σύμφωνα με τα μοντέλα που έχουμε δει ό,τι προς τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε φτάσει σε ένα ημερήσιο αριθμό περίπου 1.000 κρουσμάτων γύρω στα μέσα Ιουνίου» είπε.

«Όλα αυτά είναι εξάρτηση των δικών μας συμπεριφορών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που θέλουμε για να χαρακτηριστεί η χώρα μας πράσινη, χρειάζεται προσπάθεια όλων μας» επεσήμανε ο κ. Σουρβίνος υπενθυμίζοντας τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό.
«Σε ό, τι αφορά την θετικότητα των τεστ είμαστε ήδη σε πράσινο επίπεδο όμως χρειάζεται μείωση κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια», κατέληξε.

Πολυμέσα