Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:47:43

Ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε και... έδωσε συνέντευξη ενώ καταζητείται

Μπορεί ο καταζητούμενος και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, να παραμένει άφαντος περίπου 8 μήνες, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να επικοινωνήσει με τον Στέφανο Χίο του «Μακελειού», και να δώσει συνέντευξη στην οποία διαμηνύει προκλητικά «Δεν παραδίνομαι».

Μετά τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, ο Χρήστος Παππάς ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό πλεόν μέλος του ηγετικού πυρήνα της, που έχει βρεθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχει μείνει ασύλληπτος.
Η αναζήτησή του από τις Αρχές, συνεχίζεται και μέχρι στιγμής παραμένει άκαρπη. Ωστόσο τον βρήκε ο Στ. Χίος (ή το αντίστροφο) και προέκυψε η συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Μακελειό».

Στη συνέντευξή του, η οποία έχει γίνει πρωτοσέλιδο, ο Χρήστος Παππάς, φέρεται να μιλά στον Στ. Χίο από το κρησφύγετό του και αναφέρει: «Είστε αίμα κ' θάνατος. Δεν παραδίνομαι».
Μιλά μάλιστα για τον «Στρατηγό πατέρα του», συνεργάτη του Γ. Παπαδόπουλου, που «πέθανε Μ. Παρασκευή» και ο ίδιος «κυνηγημένος» δεν πήγε στην κηδεία του.

Η εξαφάνιση

Ο 60χρονος Χρήστος Παππάς, αναζητείται από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής. Ομως, τότε έγινε γνωστό ότι ο υπαρχηγός της είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Τότε, είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς και συνεργάτες -, το οποίο καλούνταν χωρίς απόκριση.

Τα σενάρια είναι πολλά: Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μονή του Αγίου Ορους που είχε επισκεφθεί παλαιότερα και όπου είναι δυσχερείς οι σχετικοί έλεγχοι. Εξετάστηκε, επίσης, η περίπτωση να υπήρχε σχέδιο υποδοχής του από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία που είχαν συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέφυγε για ένα διάστημα σε κρησφύγετο που του είχε προσφερθεί από φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.

Στο κυνήγι του Χρ. Παππά και η Ιντερπόλ

Στις 20 Φεβρουαρίου, έπειτα από επίμονη απαίτηση της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών Αρχών, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.
Σε ότι αφορά στην πορεία των ερευνών, η ΕΛ.ΑΣ, εξετάζει το ενδεχόμενο μετά τη φυγή του από την Ελλάδα να κινήθηκε με φέρι προς Ιταλία, ακολούθως να κατευθύνθηκε προς Αυστρία – Γερμανία και το τελευταίο χρονικό διάστημα να βρίσκεται στη Σερβία, προστατευμένος από ακροδεξιούς.

Ωστόσο, πέρα από τη διερεύνηση σεναρίων για υπόθαλψη του «Νο 2» της Χρυσής Αυγής σε χώρα του εξωτερικού, ερευνάται παράλληλα το ενδεχόμενο η λύση του μυστηρίου να είναι πιο απλή και ο 60χρονος να έχει βρει – με τη βοήθεια συνεργατών του – ασφαλές κατάλυμα στη χώρα μας. Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι χάθηκε κρίσιμος χρόνος τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισής του – προ της έκδοσης της απόφασης -, όταν είχε καθυστερήσει η δημιουργία «κλοιού» επιτήρησης γύρω του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline