Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:37:22

Γώγος: Κατά Σεπτέμβριο θα εμβολιαστούν τα παιδιά – Να μείνει ο «πολιτισμός» της μάσκας

«Καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας» σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών, σημειώνοντας ότι έχουμε έναν δύσκολο και μεταδοτικό ιό.

Τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «το εμβόλιο της Pfizer, που δοκιμάζεται για τα παιδιά, παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια».

Για το εάν ο εμβολιασμός ανηλίκων θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο καθηγητής είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα. αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

«Έχουμε έναν δύσκολο και μεταδοτικό ιό», σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι οι άνθρωποθ άνω των 65 ετών «πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν».
Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος, ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ακόμα».
«Σύμφωνα με τα δεδομένα, έχουμε καλούς αριθμούς στα κρούσματα και στις εισαγωγές, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα», πρόσθεσε και έκανε έκκληση να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να εμβολιαστούμε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις και να βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες. «Είναι μια ευαίσθητη περίοδος, από αυτή θα εξαρτηθεί ο χειμώνα», τόνισε.

Ειδικά για τις μάσκες, ο κ. Γώγος ανέφερε πως μπορεί να τις «πετάξουμε», κάποια στιγμή, αν έχουμε ανοσία σε μεγάλο ποσοστό, αλλά μόνο όσον αφορά τους ασφαλείς χώρους.

«Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα», επεσήμανε και έκλεισε λέγοντας ότι «καλό είναι να μείνει ο πολιτισμός της μάσκας, ειδικά σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline