Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:58:25

Ενεργοποιείται ειδική ομάδα ελέγχων για τα κορωνοπάρτι σε όλη τη χώρα

Ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα παράνομα πάρτι.


Αυστηρότερους ελέγχους για τα παράνομα πάρτι, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (04/06) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για καταγγελίες για παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «τα παράνομα πάρτι σημαίνουν διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα αναγκαστικά και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και τεράστια ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου», ενώ προσέθεσε ότι συζητούν -και θα φανεί τις επόμενες ημέρες- για αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους αυτό είναι δεδομένο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ γνωστοποίησε ότι ενεργοποιείται και ειδική μονάδα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά κι ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ που δεν αφορά μόνο στη Μύκονο αλλά αφορά γενικότερα σε όλη τη χώρα και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. «Είναι η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας προσπαθούν να τρέξουν τις επιχειρήσεις τους είναι και πολύτιμος σύμμαχός μας ώστε να μπορέσουμε να προασπίσουμε την κατάσταση, τη δημόσια υγεία στις περιοχές αυτές. Εύχομαι μόνο αυτοί που θα επιχειρήσουν όχι μόνο στα πάρτι στις βίλες αλλά γενικότερα να παρανομήσουν στο κομμάτι αυτό να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα εις βάρος της τοπικής οικονομίας για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποιο έγγραφο που θα είναι απαραίτητο και θα εκδίδεται για τους επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία ή τρένα (όπως η ηλεκτρονική δήλωση υγείας για τους επιβάτες των πλοίων) ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η μετακίνηση στις ηπειρωτικές περιοχές γίνεται με ισχυρή σύσταση self tests.

«Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτό. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο μέτρο θεσπίζεται ή δρομολογείται έχει να κάνει με την περιφρούρηση ειδικά των νησιωτικών περιοχών και των προβλημάτων που έχουν σε σχέση με την αυτονομία τους σε υγειονομικές δομές και σε πραγματικές δυνατότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline