Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:13:32

Η πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο, τι προβλέπουν οι πολίτες

Σχετικά με την πορεία της χώρας το επόμενο εξάμηνο σε βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καταγράφονται διάφορες τάσεις ανάλογα με τον τομέα στην τελευταία έρευνα του ΣΚΑΙ.


Στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα έναντι 27% που εκτιμούν ότι θα πάνε καλύτερα και 21% ότι θα παραμείνουν στα ίδια.

Αντίστοιχα, απαισιόδοξη είναι η πλειοψηφία του δείγματος αναφορικά με την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας. Το 42% προβλέπει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, το 17% βελτίωση και το 32% στασιμότητα.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, καθώς το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσει, το 17% ότι θα βελτιωθεί και το 38% ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν.

«Μοιρασμένη» είναι η κοινή γνώμη αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και την υγειονομική κρίση με το 31% να προβλέπει ότι θα υπάρξει επιδείνωση έναντι 30% που αναμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και 28% ότι θα είναι τα ίδια.
Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία (42%) εκτιμά ότι δε θα παρατηρηθούν αλλαγές στην υπάρχουσα κατάσταση, το 29% αναμένει επιδείνωση των σχέσεων και το 19% καλυτέρευση.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, το 43% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 30% ότι θα παραμείνουν ίδια και μόλις το 18% εκτιμούν ότι θα εξελιχθούν χειρότερα.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα κατάφερνε καλύτερα σε όλους τους παραπάνω τομείς, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε με τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline