Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:35:35

Τσίπρας στο Ηράκλειο: Ο λαός να στείλει τον Μητσοτάκη σπίτι του το συντομότερο δυνατό

«Είμαστε σήμερα πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής», δήλωσε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Προσκλητήριο για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης.
«Η μόνη ασφαλής λύση είναι ο ελληνικός λαός να στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική του ομιλία.

«Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δεν μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δεν μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν. Όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, «εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής. Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας, θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά»
«Αλλά μια νέα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, «ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση, που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Της ρεμούλας και του πλιάτσικου. Μια κυβέρνηση, που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης»

ΕΙδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας και επιτέθηκε, για μία ακόμη φορά, προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Ενάμιση χρόνο τώρα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο. Ένα διαρκές πίσω-μπρός. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί. Και με τον ιό, παρότι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης, δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο, ότι τον νίκησε, να συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι όλα βρίσκονται σε διαρκή αναστολή, «γιατί η χώρα, δυστυχώς, κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς, δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Και κυρίως, όπως είπε, «από έναν πρωθυπουργό, που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει πολιτικά είναι να διχάσει, να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα. Η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να μη ρίξουν όλοι οι πολίτες μαζί την ευθύνη στον ίδιο, είναι να ρίχνει ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη στο διπλανό του», προσέθεσε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «επικίνδυνο», λέγοντας ότι «ένας πρωθυπουργός που υβρίζει, διαχωρίζει και διχάζει μια κοινωνία ανήσυχη και φοβισμένη εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, δεν είναι απλά ένας κακός πρωθυπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Είναι επικίνδυνος, γιατί πέφτει από λάθος σε λάθος. Και δυο φορές επικίνδυνος, γιατί ποτέ δεν παραδέχεται τα λάθη του».

«Είδε την πανδημία ως ευκαιρία»

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «την ώρα που όλοι έχουμε το μυαλό στη πανδημία, «αυτός είδε την ευκαιρία:
• «Να ξηλώσει το 8ωρο και να νομιμοποιήσει την παρανομία, την απλήρωτη εργασία.
• Να φέρει ένα πτωχευτικό που ρευστοποιεί την περιουσία των Ελλήνων.
• Να καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.
• Να βάλει φραγμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
• Να στήσει πάρτι ημετέρων και κολλητών με απευθείας αναθέσεις.
• Να επιβάλει σιωπητήριο σε κάθε διαφορετική φωνή, δίνοντας δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για να υμνούν τον ίδιο και την κυβέρνησή του».

«Γι' αυτό και η μόνη ασφαλής λύση», όπως είπε, «είναι ο ελληνικός λαός να τον στείλει σπίτι του το συντομότερο δυνατό, πριν προλάβει να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην ελληνική κοινωνία».

Διαδήλωναν χέρι χέρι με τους συνωμοσιολόγους

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάνει δυστυχώς το ένα λάθος μετά το άλλο. Αποδίδει το πρόβλημα αποκλειστικά στους ψεκασμένους, όπως τους λέει, στους σκοταδιστές και τους συνωμοσιολόγους. Αυτή όμως είναι μια μικρή μειοψηφία, όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Και αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια του κ. Μητσοτάκη να ταυτίζει την πλειοψηφία όσων έχουν επιφυλάξεις, γιατί ανησυχούν για την υγεία τους, με τους γνωστούς συνωμοσιολόγους και τους σκοταδιστές».

Όπως προσέθεσε, μάλιστα, αυτούς «δεν τους πρωτοβλέπει τώρα. Τους γνωρίζει καλά και αυτός και οι βουλευτές τους, καθώς χέρι-χέρι διαδήλωναν στα συλλαλητήρια του μίσους και του διχασμού για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Μαζί τους ήτανε. Τον ψηφίσανε μάλιστα οι περισσότεροι».
Το θέμα, όμως, δεν είναι οι ψεκασμένοι, τόνισε και διευκρίνησε ότι το θέμα είναι «οι φοβισμένοι, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Οι άνθρωποι που φοβούνται γιατί 18 μήνες τώρα, ο φόβος και η ανασφάλεια έχει γίνει κυρίαρχο συναίσθημα. Και τον φόβο, δεν τον νικάς με τιμωρία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «αλλά με ψυχραιμία, με λογική και κατανόηση».

Γι' αυτό, όπως είπε, «με απόλυτη κατανόηση, λοιπόν, στους φόβους και τις ανησυχίες όλων, ο μόνος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς, αλλά και να τελειώνουμε με αυτή την αποκρουστική επιχείρηση διχασμού, είναι να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να εμβολιαστούν όλοι και όλες».
Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες «να ψάξουν, να μελετήσουν, να συμβουλευτούν τον γιατρό που εμπιστεύονται, να ακούσουν τους ειδικούς και να κάνουν αυτό που πρέπει», ενώ τους ζήτησε να κλείσουν τα αυτιά «στο διχασμό» και ανοίξουν τα μάτια στη ζωή. «Αυτό είναι το μήνυμά μου σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline