Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:24:24

Απέδωσε σε υποστήριξη η πρόταση Τσίπρα για αργία λόγω καύσωνα - Στήριξη από ειδικούς και όλα τα κόμματα.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα αρχικά λοιδορήθηκε, όμως μπήκε για τα καλά στην ατζέντα του προβληματισμού τι θα γίνει με τους εργαζόμενους τις επόμενες ημέρες του καύσωνα.


H πρόταση που μετέφερε στο δημόσιο διάλογο την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας για κήρυξη αργίας την προσεχή Δευτέρα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προστατευθούν από τον ισχυρό καύσωνα λοιδορήθηκε.

Άλλοι αναζήτησαν ψηφοθηρικούς λόγους πίσω από αυτό, άλλοι τον κατηγόρησαν για λαϊκισμό, άλλοι μίλησαν για ανέφτικα πράγματα.
Στην πραγματικότητα όμως, κάτι που τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και στο σχετικό ποστ την Πέμπτη, απλά μετέφερε την ανησυχία αλλά και την πρόταση των ειδικών μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.
Είναι άλλωστε απολύτως ακριβές ότι οι ειδικοί ανησυχούν διότι το κύμα που καύσωνα που άρχισε να πλήττει τη χώρα από σήμερα Παρασκευή είναι ιδιαίτερα οξύ γεγονός που έφερε στο νου κάποιων ακόμη και τον φονικό καύσωνα του 1987.

Επίσης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του NEWS24/7 ήδη εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών που απασχολούν εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές αναζητώντας λύσεις για την προστασία του προσωπικού τους.

Πρόκειται, κοντολογίς, για μία συζήτηση που έχει ανοίξει στο δημόσιο διάλογο και θα απασχολήσει εντόνως τις προσεχείς ώρες και μέρες όσο τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώνονται. Όπως θα απασχολήσει και το ζήτημα της αντοχής του συστήματος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που επίσης έθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα θα ήταν πιθανώς και μοιραίες για συμπολίτες μας.

Παρότι η θερμική έξαρση παρουσιάζεται προς την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ θερμές -τουλάχιστον έως την Παρασκευή- κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline