Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:49:20

Πέρασε (προς το παρόν) η γραμμή των μετριοπαθών σε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα που μας πέρασε και εν μέσω πυρκαγιών, μια σύσκεψη κλειστή ξεκίνησε στα ενδότερα του συριζαϊκού συστήματος. Πολιτικό Κέντρο το λένε, αλλά φανταστείτε έναν διευρυμένο πρωινό καφέ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ προφανώς απασχόλησε το θέμα των πύρινων μετώπων. Ομως υπήρξε έγνοια και άγχος για κάτι βαθύτερο: πώς θα στεκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρέχουσα κρίση χωρίς να προκαλέσει αλλά και ταυτόχρονα χωρίς να στερηθεί της σκληρής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Κι εδώ διαφάνηκαν αμέσως δύο γραμμές. Μια σκληρή (τι περίεργο!) που έλεγε να πάνε μέχρι τέλους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητήσουν παραιτήσεις και άλλα τέτοια. Και μια πιο μετριοπαθής που σημείωνε πως οι τόνοι θα έπρεπε να είναι χαμηλοί, ουσιαστικοί και όχι τυφλής αντιπαράθεσης.

Με αυτή τη δεύτερη γραμμή μαθαίνω ότι στοιχήθηκαν οι πιο πολλοί παλιοί, το μεγάλο μέρος των 53 αλλά και στελέχη της λεγόμενης Γέφυρας ή του μεταρρυθμιστικού τόξου. Την Τρίτη έγινε η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, όπως είδατε παραιτήσεις δεν ζητήθηκαν και οι της δεύτερης γραμμής – όπως μου λένε – μόνον που δεν πανηγύρισαν τη γραμμή συνεννόησης που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε. «Νίκησαν οι μετριοπαθείς και η φωνή της λογικής» μου έλεγε καραβανάς μεταρρυθμιστής που εγκαταβιοί πλέον στην Κουμουνδούρου, αν και κρατώ μικρό καλάθι για τη συνέχεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline