Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:35:18

Κοροναϊός – Γεμίζουν οι ΜΕΘ – «Έχουμε πρόβλημα» προειδοποιούν οι ειδικοί «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», σημειώνουν οι ειδικοί.

Καμπανάκι για τις αντοχές του ΕΣΥ, χτυπούν οι ειδικοί, σημειώνοντας ότι οι ΜΕΘ κοροναϊού γεμίζουν σιγά – σιγά. Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ κοροναϊού, ανέρχεται στο 68%, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ανησυχία υπάρχει ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.
«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Πρωτοφανής πίεση

Στην ίδια εκπομπή μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Καπραβέλος εξήγησε ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%.

«Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.
Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτέμβρη οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.

«Η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline