Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:40:57

Τουρκία - Θυμήθηκε την Άλωση της Τριπολιτσάς και μιλά για «μαύρο στίγμα στην Ιστορία»

Ξεχνούν στις σφαγές δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, που πολεμούσαν για την Ελευθερία τους από τους κατακτητές Οθωμανούς στη Χίο, στα Ψαρά, στη Μικρα Ασία, στο Μεσολλόγι στη Κωνσταντινούπολη και παντού στην Ελλάδα.«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Την Άλωση της Τριπολιτσάς «θυμήθηκε» η Τουρκία, σε συνέχεια της πολιτικής έντασης την οποία ακολουθεί τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται στα 200 χρόνια από τη μάχη της Τριπολιτσάς κάνει λόγο για «μαύρο στίγμα στην Ιστορία» και για «απάνθρωπη σφαγή Τούρκων» και «θηριωδία».

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να επιβιώσει στην Πελοπόννησο, γράφτηκε ως μαύρο στίγμα στην ιστορία. Όσοι κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες, δε μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των συναντήσεων Δένδια με Σούκρι και Χριστοδουλίδη
Επιβεβαίωση της ιδιαίτερα στενής σχέσης Ελλάδας – Αιγύπτου, ανταλλαγή απόψεων για την τουρκική συμπεριφορά και οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Δένδια με τους ομολόγους του Σαμέχ Σούκρι και Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ερντογάν: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν - Οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τις σχέσεις

Όπως σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, κατά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, τονίστηκε καταρχήν από αμφότερες πλευρές η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο, για την στήριξη που παρέχουν στην Αίγυπτο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βασικό θέμα που εξετάσθηκε κατά την διμερή συνάντηση ήταν οι σχέσεις με την Τουρκία. Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε ενδελεχώς στις τουρκικές παραβατικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της πλέον πρόσφατης κατά την οποία σκάφη του τουρκικού λιμενικού κινήθηκαν ιδιαίτερα απειλητικά εναντίον σκαφών του ελληνικού λιμενικού, ενέργεια για την οποία σημειώνεται ότι έχουν δοθεί οδηγίες να πραγματοποιηθεί έντονη διαμαρτυρία προς τις τουρκικές αρχές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline