Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:55:10

Δεν εξετάζεται επέκταση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

«Δεν εξετάζουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης, λέγοντας ότι το μέτρο απέδωσε, καθώς «από το 80% έχουμε φτάσει κοντά στο 95% στον εμβολιασμό των υγειονομικών».


Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μέσω του ΑΝΤ1 ότι θα τους χορηγείται «προσωρινός ΑΜΚΑ για την διαδικασία του εμβολιασμού και θα ισχύει άρση εφαρμογή μέτρων απέλασης για την στιγμή της άφιξης τους σε εμβολιαστικό κέντρο, όχι γενικώς άρση των μέτρων απέλασης τους, εφόσον επιλέξουν να εμβολιαστούν».

Για τα παιδικά πάρτι και την εντεινόμενη ανησυχία για διασπορά του κορονοϊού, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «όπως έχει επιτύχει το πρωτόκολλο στα σχολεία, επειδή μας προβληματίζουν τα παιδικά πάρτι στα σπίτια, προτείνουμε και συστήνουμε στους γονείς να τηρούν τα ίδια μέτρα. Θα πρέπει να έχουμε μια ευαισθησία για τήρηση των ίδιων μέτρων με τα σχολεία και σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών, έξω από αυτά. Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και με την Επιτροπή των Ειδικών, για να γίνει σύσταση».

Σε ότι αφορά τους αρνητές κοροναϊού και τις μηνύσεις σε βάρος υγειονομικών οκ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι «το Υπ. Υγείας θα στηρίξει απόλυτα όσους υγειονομικούς έκαναν το καθήκον τους, χορηγώντας αγωγή ή έκαναν διασωλήνωση σε ασθενείς με κορονοϊό. Είναι ντροπή την ώρα που ο γιατρός πάει να σώσει μια ζωή, να έχει ένα συγγενή ή έναν δικηγόρο από πάνω του, να του λέει τι να κάνει. Είναι προσβολή για έναν άνθρωπο που τηρεί τον όρκο που έχει δώσει στον Ιπποκράτη»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline