Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:23:55

Nautical Geo: Παρενοχλήσεις και παραβιάσεις από την Ελλάδα είδε ο θρασύς Ακάρ

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο περιστατικό με το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo.

Όπως δήλωσε ο Ακάρ «η γειτονική μας Ελλάδα προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει τις περιοχές ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά της Κύπρου και στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα από τις μονάδες μας».

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός έφτασε στο σημείο να αναφέρει «παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, επιμένει σε παρενοχλήσεις και παραβιάσεις».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας μας όπως και της "ΤΔΒΚ"», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις ανακοινώσεις του νέου εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας, ο Χουλουσί Ακάρ, επεσήμανε: «Πρέπει να γίνει φανερό ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, παρασυρόμενη από τα κίνητρα και τις προκλήσεις ορισμένων χωρών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline