Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022  02:48:22

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους εξοπλισμούς

Μετά γενική πολιτική κριτική, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που προωθεί υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «Η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει επαρκή άμυνα. Το αξιόμαχο των ΕΔ να εξασφαλίζει ισορροπία και όχι υπεροπλία δυνάμεων».

Ο ίδιος είπε σε άλλο σημείο πως «Οι παλινωδίες του πρωθυπουργού, η αποχή του από το συμφωνημένο πρόγραμμα κατέληξε σε προμήθειες που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και θέτουν την χώρα σε κούρσα εξοπλισμών που είναι άσχετη με την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» ενώ με αφορμή και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί «Μαξίμου ΑΕ» ανέφερε «στο παρελθόν είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο της μίζας.

Για τον λόγο αυτό είχαμε συμφωνήσει σε μια διαδικασία ώστε οι εξοπλισμοί να εγγυώνται το αξιόμαχο των ΕΔ και παράλληλα την διαφάνεια. Ο κ. Μητσοτάκης λες και η χώρα είναι επιχείρηση αγνόησε τον θεσμικό δρόμο. Μεταξύ άλλων φούσκωσε κατά 150% το κόστος για το κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline