Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:09:35

Απεργία της Δευτέρα από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση, χωρίς την ΟΙΛΕ. Η διαμάχη με το υπουργείο Παιδείας.

Αντεπίθεση του υπουργείου Παιδείας στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για το θέμα της αξιολόγησης των σχολείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» η ηγεσία του υπουργείου κατέθεσε προ ολίγου έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε μεν παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Από την πλευρά τους η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ συνδικαλιστική κάλυψη –και την έλαβαν– και προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί 25/1/2022.
Ωστόσο, το υπουργείο προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό ζητώντας η πρωτοβάθμια απόφαση να καταστεί και άμεσα εκτελεστέα και να επιβάλλει ποινές σε όσους εκπαιδευτικούς δεν την εφαρμόσουν. Η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί στη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Για τη Δευτέρα επίσης οι ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline