Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  19:44:40

Καπραβέλος: 10 ασθενείς που χρήζουν ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται σε.... απλές κλίνες

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών του «Παπανικολάου» 43χρονη ανεμβολίαστη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ούσα κλινήρης σε χειρουργικό κρεβάτι, αφού δεν υπήρχε κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δέκα ασθενείς με βαριά συμπτώματα από κορονοϊό, προχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, των οποίων το οξυγόνο βρίσκεται σε πολύ οριακά επίπεδα, χρήζουν άμεσης ανάγκης εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, αφού δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη στις δύο ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Μάλιστα, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών του «Παπανικολάου» 43χρονη ανεμβολίαστη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ούσα κλινήρης σε χειρουργικό κρεβάτι, αφού δεν υπήρχε κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr o διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι «διεκδικούσαν» την ίδια κλίνη -αν έμενε ελεύθερη κάποια- σε ΜΕΘ και ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας τους η 43χρονη κι ένας 29χρονος νοσηλευόμενος στο ΑΧΕΠΑ.

«Εδώ και τουλάχιστον 10-15 μέρες στο νοσοκομείο μας δεν μπορούμε να βρούμε κρεβάτι στην εντατική γι' ανθρώπους που υποφέρουν στα τμήματα με τις απλές κλίνες. Αυτήν τη στιγμή δέκα άτομα, με οριακά επίπεδα οξυγόνου και οι οποίοι εκτιμώ ότι χρήζουν άμεσης εισαγωγής σε ΜΕΘ, περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι, αλλά δεν υπάρχει. Δυστυχώς, συνέπεια της τεράστιας πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η εξεύρεση κλινών ΜΕΘ αποτελεί πολυτέλεια. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι δυνατότητες λιγοστές. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε τη 43χρονη σε κρεβάτι χειρουργικής αίθουσας, όπου, όμως, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα και πολλοί εξειδικευμένοι γιατροί. Δυστυχώς, η υγεία της παρουσίασε τεράστια επιβάρυνση και δεν άντεξε. Θα έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά οι τελευταίες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline