Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:02:35

Τι μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί για την νέα έξαρση της επιδημίας

Μέσα σε κλίμα ανησυχίας για τον Νοέμβριο, η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει στις τάξεις των ειδικών της επιτροπής για τον κορωνοϊό, σχετικά με τους τρόπους παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη διάδοση στη βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση η επιβολή lockdown. «Το βασικό στοιχείο σε όποια μέτρα έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η πιθανότητα εκρίζωσης του ιού έχει εκμηδενιστεί, όλοι μας αργά ή γρήγορα θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό και ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε.

Μέτρα μόνο για τις κόκκινες περιοχές
Τα όποια μέτρα συζητούνται αφορούν σίγουρα στις κόκκινες περιοχές και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία όπου ο αριθμός αρχίζει να αυξάνεται. «Η Αττική αυτή τη στιγμή έχει λιγότερα κρούσματα από ότι τον Αύγουστο, οπότε δεν είναι μεγάλη η πίεση» εξήγησε.

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη «το μόνο βιώσιμο μέτρο σε βάθος χρόνου είναι ο εμβολιασμός. Ακόμη και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και εγώ θα έλεγα να αρθούν με την προοπτική ότι θα αυξηθεί το επίπεδο εμβολιασμού ξεπεράσει κάποιο ποσοστό».

Κλειστά νυχτερινά κέντρα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
Ο καθηγητής σημείωσε πως αν το σύστημα υγείας φτάσει σε ακραίες συνθήκες τότε μπορεί να γίνει συζήτηση, αρχής γενομένης από την εστίαση. «Δεν εννοούμε τέτοια μέτρα (τύπου lockdown), εννοούμε μέτρα όπου θα μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν ανεμβολίαστοι σε επαφή» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως ενδεχομένως σε μια τέτοια περίπτωση να χρειαστεί να κλείσουν νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές. «Και πάλι αυτό είναι σε τελείως θεωρητικό επίπεδο και θα πρέπει όλα αυτά τα μέτρα να αποσκοπούν όχι στη μείωση των κρουσμάτων, αλλά την αύξηση του εμβολιασμού» σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline