Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  13:31:57

Λάρισα: Γονείς – αρνητές, πάνω από 30, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Πάνω από 30 παιδιά στη Λάρισα δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Συνολικά 34 παιδιά από τη Λάρισα δεν πηγαίνουν στα σχολεία τους λόγω των γονέων τους, αρνητών της πανδημίας, των εμβολίων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται.
Πρόκειται για 24 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και μάλιστα κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου, πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, "24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας".

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με το διάλογο και χωρίς αντιπαλότητα να μεταπείσουν τους γονείς. Προειδοποίησε πως όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη. Ο κ. Παπαποστόλου ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline