Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:13:14

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Εξεταστική

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε έντονη αντίδραση στον αποκλεισμό υπουργών για μάρτυρες στην Εξεταστική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι στην επιτροπή εκτελούνται εντολές του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη δίχως να τηρούνται προσχήματα.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ο,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανιψιός, Γρ. Δημητριάδης. Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον...Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία»

Την κλήση πολιτικών προσώπων θεώρησαν αυτονόητη οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, δηλαδή ο Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝ.ΑΛ, η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ και η Φωτεινή Μπακαδήμα από το Μέρα 25. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε ο κατάλογος των μαρτύρων να είναι «κλειστός». Δηλαδή να μην προστίθενται μάρτυρες στην συνέχεια ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύπτουν, δηλαδή την πρακτική που τηρήθηκε στις προανακριτικές επιτροπές που λειτούργησαν τον προηγούμενο διάστημα . Πρόκειται για μία πρακτική που η αντιπολίτευση ερμηνεύει ως προσπάθεια να κλείσουν «άρον- άρον» οι εργασίες της εξεταστικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline