Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:30:55

Όταν ο πρωθυπουργός απέρριπτε με κάθε τρόπο την... υποχρεωτικότητα, χωρίς αναφορά σε κανένα πρόστιμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Θανάσης Πλεύρης σε συνέντευξή του στο MEGA MEGA TV τόνιζαν με κάθε τρόπο πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί μια λογική λύση. Την ίδια ώρα βάζουν τον πολίτη να πληρώσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ.



"Η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας". Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη, 18 Νοέμβρη 2021.
"Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα". Ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 30 Νοέμβρη 2021.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως στη συνέντευξή του στο MEGA στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός έλεγε ενδεικτικά: "Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση".
Ξεκαθάριζε ακόμη ότι δεν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσιών υπαλλήλων, όπως οι αστυνομικοί, καθώς διαπιστώθηκε ότι η υποχρεωτικότητα εξάντλησε τα όρια της ενώ όπως αναγνώρισε αναφύονται θέματα πως θα καλυφθούν τα κενά.
Τι μεσολάβησε από τις προηγούμενες δηλώσεις Μητσοτάκη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline