Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:08:28

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος: Ο παλιός «καλός» ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει... ρεύμα

Οι παλιές συνήθειες του ΣΥΡΙΖΑ με τα κινήματα του «δεν πληρώνω», επανεμφανίζεται...

Αν πρωτοτύπησε σε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια πριν ανέβει την εξουσία, είναι ότι πολύ νωρίς, διείδε την τρομερή ανάπτυξη που θα έπαιρνε η χρήση των social media στην πολιτική. Την εποχή που τα υπόλοιπα κόμματα "σέρναν ακόμη τα σκυλιά με τα λουκάνικα", ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο στα social media, τα μέλη του οποίου σε χρόνο μηδέν μεταβίβαζαν πολιτικές απόψεις και "γραμμές", τις διέχεαν παντού και έκαναν σε ελάχιστο χρόνο, δουλειά που θα απαιτούσε εκατό επικοινωνιολόγους να εργάζονται μαζί για ένα μήνα.

Και όταν ολοκληρώθηκε το σύστημα με την στρατιά των "τρολ" που είχε ως αποκλειστικό έργο την δολοφονία χαρακτήρων και την ηθική και πολιτική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων, έγινε φανερό ότι ήταν ακαταμάχητος. Έκανε ό,τι ήθελε, όπως το ήθελε, και κυρίως όπως εξυπηρετούσε τη στρατηγική του.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το κίνημα των "αγανακτισμένων" στις πλατείες για να απαξιωθεί πολιτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και με τον ίδιο τρόπο συντηρήθηκε και έλαβε το χαρακτήρα μαζικής ανυπακοής το Κίνημα των "δεν πληρώνω" διόδια, ΕΝΦΙΑ, φόρους κ.λπ. για να φθαρεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Παρ΄ότι όλο αυτό, και ειδικότερα το Κίνημα των "δεν πληρώνω" γύρισε μπούμερανγκ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι υποσχέσεις για προστασία από τις διώξεις, αποδείχθηκαν κενό γράμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πήρε το μάθημά του.
Κατέληξα στο συμπέρασμα παρακολουθώντας το σποτάκι που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα social media ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Παίζοντας με τις αντοχές, το άγχος και τον φόβο των ανθρώπων μπροστά στις επερχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, τι κάνει εκτός από το να κινδυνολογεί ασύστολα, με ψευδή στοιχεία (η ανάλυση που έγινε στο λογαριασμοί που εμφανίζεται στο σποτάκι, αποδεικνύει τρομακτικά ψεύδη);

Ουσιαστικά, ριχνει το σπόρο για την δημιουργία ενός νέου κινήματος: του "δεν πληρώνω" τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού! Κλείνει το μάτι στους πολίτες που τα φέρνουν οριακά βόλτα, βάζει στη "μονταζιέρα" τον πρωθυπουργό την ώρα που προαναγγέλει τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ευπαθείς ομάδες για να τον καταστήσει αναξιόπιστο, και τι τους λέει;

Να κάνουν off την κυβέρνηση. Διότι αυτή ευθύνεται. Αποκλειστικά.

Οπως τότε με τους "δεν πληρώνω" τα διόδια, τους οποίους είχε πείσει, πως έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα από τον κρατικό κορβανά για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, άρα οι πολίτες ως φορολογούμενοι, δικαιούνται της δωρεάν χρήσης τους. Υποθέτω, ενθυμείσθε ότι είχε "πασπαλίσει" το επιχείρημα της άρνησης με μπόλικη σκανδαλολογία, υποστηρίζοντας ότι η διαπλοκή είχε αυξήσει το κόστος των αυτοκινητοδρόμων, άρα δυο φορές δικαιολογημένος όποιος δεν θα πλήρωνε διόδια.

Τώρα είναι έτοιμος, να κάνει το ίδιο με το ηλεκτρικό. Το πρώτο βίντεο, θα ακολουθήσει σίγουρα, δεύτερο. Που θα αποδίδει τις αυξήσεις στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αλλά δεν θα λέει λέξη για την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που παρέλαβε τη ΔΕΗ ως μια κερδοφόρα επιχείρηση και την παρέδωσε μετά σε τέσσερα χρόνια, κατεστραμμένη σε υποδομές και υπερχρεωμένη...
Και για να δανειστώ κάτι από το συγκεκριμένο σποτ, "νέα αρχή" με τέτοιο παρελθόν, δεν μπορεί να υπάρξει...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline