Σάββατο 28 Μαϊου 2022  09:42:52

Τζανάκης: Κρας τεστ τα Χριστούγεννα – O δείκτης «καμπανάκι» για νέα μέτρα

Τα μοντέλα που «τρέχει» η ομάδα του καθηγητή Τζανάκη δείχνουν ξεκάθαρα μια συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται και αναμένεται να ξεκινήσει πτώση στον αριθμό των νεκρών από αυτή την εβδομάδα σε 50-60 «και όχι τα 90ρια και 100ρια που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες».

Τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν ένα «κρας τεστ» για την Πρωτοχρονιά και για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, εκτιμά ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης που μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παίζει πλέον μεγάλο ρόλο

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να σημάνει «καμπανάκι» πως κάτι πρέπει να γίνει, εάν οι νοσηλευόμενοι υπερβούν τις 6.000 και οι διασωληνωμένοι αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τους 800. Ο αριθμός των κρουσμάτων σύμφωνα με τον ίδιο, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και δεν καταλήγουν σε νοσηλεία πιέζοντας το υγειονομικό σύστημα.

Περιοριστικά μέτρα θα βοηθούσαν υγειονομικά αλλά η εξίσωση είναι δύσκολη

Στο ερώτημα εάν θα ήταν σκόπιμο να αποφασιστούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για ένα διάστημα 10-15 ημερών, ο κ. Τζανάκης απάντησε ότι προληπτικά είναι ένα μέτρο που σίγουρα θα βοηθούσε αλλά η εξίσωση είναι δύσκολη. Όπως είπε δεν είναι σίγουρο ότι θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα από όλους, ενώ μπορεί να είναι τελικά σε βάρος όλων η κοινωνική και η οικονομική διαταραχή που θα προκληθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πιο προωθημένα μέτρα για την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες.

Τι δείχνουν τα μοντέλα για το επόμενο διάστημα

Τα μοντέλα που «τρέχει» η ομάδα του καθηγητή Τζανάκη δείχνουν ξεκάθαρα μια συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας και δεν εμφανίζεται κάποια αστάθεια.

Καθώς αρχίζει να μειώνεται πλέον και ο αριθμός των διασωληνωμένων τώρα περιμένουν πτώση θανάτων που σύμφωνα με τον καθηγητή θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα με μείωση των νεκρών ημερησίως σε 50-60 «και όχι τα 90ρια και 100ρια που βλέπαμε τις προηγούμενες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline