Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άδωνις Γεωργιάδης ως κυνικός νεοφιλελεύθερος: Κανένας πανικός ακόμα και με 50.000 κρούσματα – Δωρεάν rapid test σημαίνουν χρεοκοπία

Τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν «φρένο» για τη μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Ο υπουργός σημείωσε πως τόσο τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα (24.12.2021) όσο και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν στόχο να αφήσουν την αγορά να κινηθεί αλλά και να περιορίσουν τα κρούσματα.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στα μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως σημείωσε: «Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση».
Παράλληλα, σημείωσε πως με τη μετάλλαξη Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός».

«Θα χρεοκοπήσουμε αν δώσουμε δωρεάν τα rapid test»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κόστος των μοριακών τεστ και των rapid test λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.
Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;».

Πολυμέσα