Τρίτη 16 Απριλίου 2024  12:21:53

Επίθεση Καραχάλιου κατά του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου να αλλάξει ολυμπιακή ταυτότητα

Επίθεση κατά του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου εξαπέλυσε η Βασιλεία Καραχάλιου. Ο Έλληνας «αθάνατος» δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει την ιστιοπλόο να αλλάξει χώρα διότι οι Έλληνες -και ο ίδιος- θέλουν να συνεχίσουν να τη θαυμάζουν να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα και η Καραχάλιου τον κατηγόρησε για «εκβιαστικές απειλές καλυμμένες με εθνικιστικές μάσκες».

Η πρωταθλήτρια των Λέιζερ Ράντιαλ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει χώρα και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Πολιτείας, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΕΟΕ, από την πλευρά της, ανακοίνωσε τα χρήματα που έχουν δοθεί για την υποστήριξη της αθλήτριας τον τελευταίο χρόνο (45.000 ευρώ σε 1,5 χρόνο) και ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος δήλωσε σε ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και στο kathimerini.gr) ότι δεν είναι υπέρ της μεταγραφής διότι η Βασιλεία Καραχάλιου είναι μία σπουδαία αθλήτρια και δεν πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Η δήλωση του προέδρου του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος είχε ως αποτέλεσμα η Βασιλεία Καραχάλιου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Καπράλος είναι ο εμπνευστής του προγράμματος της ΕΟΕ «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή» μέσα από το οποίο «υιοθετήθηκαν» από εταιρείες δεκάδες αθλητές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσουν να συνεχίσουν την προετοιμασία τους απερίσπαστοι καθώς είχαν εξασφαλίσει χορηγό χωρίς να εμπλέκεται η ομοσπονδία τους. Ανάμεσα στους αθλητές που «υιοθετήθηκαν» ήταν και η Βασιλεία Καραχάλιου.

Η δήλωση της Βασιλείας Καραχάλιου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
«Ναι! Σας ακούσαμε κ. Καπράλο..και εσάς και την σαφέστατη απειλή σας ότι θέλετε να με....καμαρώσετε στο βάθρο και ΔΕΝ θα με βοηθήσετε συναινώντας στο να αλλάξω χρώμα πανιών, προφασιζόμενος εθνικά φρονήματα. Μόνο που η αιτία ΔΕΝ είναι θέμα "εθνικής" περηφάνιας! Αυτό που θέλετε να αποφύγετε είναι ο διεθνής ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ σας, σε προσωπικό επίπεδο.

Ακούστε όμως κι εμένα, στη τελευταία μου επικοινωνία μαζί σας...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν πρόκειται να με...καμαρώσετε σε βάθρο ξανά, πολύ απλά διότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΣΩ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ, ΚΑΛΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΟΥ. Προτιμώ να περιμένω όσο χρειαστεί, ακόμα και αν αποφασίσετε να ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, προκειμένου να απολαμβάνω, ψυχική ηρεμία και έναν στοιχειώδη σεβασμό για τους κόπους μου και την προσπάθεια μου.

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ!!».

Το kathimerini.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Βούλα Κοζομπόλη, προκειμένου να ενημερωθεί εάν η αθλήτρια είχε απευθυνθεί στην Επιτροπή.

«Το διάστημα που είμαι πρόεδρος της Επιτροπής, δηλαδή τους τελευταίους τρεις μήνες, ουδέποτε η κ. Καραχάλιου επικοινώνησε μαζί μου ή με κάποιο άλλο μέλος της Επιτροπής, είτε γραπτώς, είτε τηλεφωνικώς, προκειμένου να μας ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόβλημα. Αντίθετα άλλοι αθλητές ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας και προσπαθήσαμε να βρούμε λύση στα προβλήματά τους. Αξίζει να αναφέρω ότι η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, ούτε δικαστές. Στόχος της είναι να υποστηρίζει τους αθλητές και τα τηλέφωνα των μελών της είναι πάντα ανοικτά και εμείς είμαστε στη διάθεση όλων των αθλητών, εφόσον μπορούμε, να τους βοηθήσουμε, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον», μας είπε η «ασημένια» Ολυμπιονίκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline