Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:45:50

Αποφασισμένος να συγκρουσθεί με διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ο Κώστας Καραμανλής. Φαινόμενα κακοδιοίκησης και στυγνής νοοτροπίας. Φτάνουν να επιβάλουν τέλη και πρόστιμα σε δημότες, που δεν έχουν καν.... συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.

Ιδιαίτερα δαπανηρή η υποχρεωτική αλλά αχρείαστη σύνδεση, όπως επί τόσα χρόνια, και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης και περιορισμών.

1.Οργή και αγανάκτηση στα βόρεια και άλλα προάστια και ευρύτερα στην Αττική από τις φαύλες-παράλογες χρεώσεις της νεοδημοκρατικής διοίκησης, σε αντίθεση με την πιο ρεαλιστική και νόμιμη ουσιαστικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ικανό το πολιτικό και κοινωνικό κόστος ιδιαίτερα μετά από συμπαιγνία με δημάρχους και παράγοντες ορισμένων Δήμων για «κοινά έσοδα» με την ΕΥΔΑΠ.. Για ανύπαρκτη προσφορά υπηρεσιών, λόγω παντελώς ανύπαρκτης σύνδεσης με το δίκτυο της και μάλιστα με ......αναδρομικά τέλη από τριετίας και πλέον, με τρελές αξιώσεις για πρόστιμα επειδή δεν συνδέθηκαν ακόμα..

2.Σοβαρές αλλαγές στους όρους της νέας 25 ετούς σύμβασης παραχώρησης της Αττικής οδού προαναγγέλλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής με συνέντευξή του στο «business stories.» του Πρώτου Θέματος. Με τρόπο αυστηρό, προειδοποίησης για τα φαινόμενα παραγοντισμού και κακοδιοίκησης.

Μία εβδομάδα μετά την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε η Αττική οδός από την έντονη χιονόπτωση, εγκλωβίζοντας χιλιάδες οδηγούς, ο κ. Καραμανλής δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για τη διαχείριση του χιονιά και ότι ο νέος διαγωνισμός θα μπει σε ένα αυστηρό νέο πλαίσιο, με συνεχή έλεγχο και συγκεκριμένες προβλέψεις. Οπως λέει χαρακτηριστικά, η σύμβαση της Αττικής οδού του 1996 ήταν μια κλασική «σύμβαση αλά ΠΑΣΟΚ», δηλαδή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τεχνικών εταιρειών. «Μας δέσμευε, χωρίς να είναι δική μας. Η νέα σύμβαση για την Αττική οδό θα κατοχυρώνει το συμφέρον των πολιτών, όχι των εργολάβων και με εποπτικό -και όχι διακοσμητικό- ρόλο του κράτους».

Ο κ. Καραμανλής σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στη ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού – δημόσιου τομέα) για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής, πετάει το γάντι στη διοίκηση της εταιρείας και ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε «μέλημα» του υπουργείου να κατέβει στον διαγωνισμό η ΕΥΔΑΠ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της. Και επί του συγκεκριμένου θέματος και γενικότερα.

Για συγκεκριμένα φαινόμενα κακοδιοίκησης και στυγνής γραφειοκρατικής-αυταρχικλής νοοτροπίας, με διαλυτικά και αντί κοινωνικά σημάδια.. Μέσα σε ένα παρόμοιο κλίμα φθοράς πιέζουν για τέλη και απειλούν με πρόστιμα δημότες, που δεν έχουν καθόλου συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο.

-Με συνέπεια πολιτική φθορά και κοινωνική οργή στα βόρεια και άλλα προάστια και ευρύτερα στην Αττική από τις φαύλες-παράλογες χρεώσεις της νεοδημοκρατικής διοίκησης, σε αντίθεση με την πιο ρεαλιστική και νόμιμη ουσιαστικά επί ΣΥΡΙΖΑ.

3. Στο σύνολο των δεκατριών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τα δύο είναι Εκτελεστικά - ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χαράλαμπος Σαχίνης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Αναστάσιος Τόσιος - ενώ τα έντεκα Μέλη είναι Μη Εκτελεστικά. Από τα Μη Εκτελεστικά Μέλη, τα τρία Μέλη είναι Ανεξάρτητα σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3016/2002.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Θεοδώρα Βαρβαρίγου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Μη εκτελεστικό Μέλος

Χαράλαμπος Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
Αναστάσιος Τόσιος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

Αλέξανδρος Νασούφης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Άγγελος Αμδίτης, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

Μιχαήλ Σταυρουλάκης, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

Δημήτριος Γ. Κωνσταντακόπουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος

Χρήστος Καραπλής, Μη εκτελεστικό Μέλος

Χρήστος Μηστριώτης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Παναγιώτης Σκουλαρίκης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Εμμανουήλ Αγγελάκης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Αλεξανδράκης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Μουτζουρίδης, Νομικός Σύμβουλος Δ.Σ. - Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών

Χριστίνα Κονταράτου, Γραμματέας Δ.Σ.

4. Η ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

-Το 2021 κλείσατε μια μεγάλη εκκρεμότητα με την ΕΥΔΑΠ που αφορούσε την επέκταση της 20ετούς σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο για το κόστος του αδιύλιστου νερού. Ωστόσο πρόσφατα αποφασίσατε να μη δώσετε την ευκαιρία στην εταιρεία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη διαχείριση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος, μια σύμβαση που η εταιρεία θα χάσει την επόμενη τριετία. Τι υπηρετεί αυτή σας η απόφαση;

Με τη συμφωνία που πολύ σωστά επισημαίνετε ότι κλείσαμε, ταυτοχρόνως εξασφαλίσαμε την είσπραξη για πρώτη φορά ενός σημαντικού ποσού για το Ελληνικό Δημόσιο, δώσαμε νέα προοπτική στην εταιρεία, αλλά διασφαλίσαμε και ότι δεν θα ακριβύνει το νερό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες. Τώρα, για τη διαχείριση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος να ξεκαθαρίσουμε το εξής: ποτέ δεν είπαμε ότι το μέλημά μας θα ήταν η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό. Εμάς μας ενδιαφέρει ο υγιής ανταγωνισμός και το συμφέρον του πολίτη. Είχαμε δηλώσει εξαρχής ότι μόνο μία διαφανής διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να εγγυηθεί για τα επόμενα χρόνια πως οι εργασίες θα παρέχονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Και από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είδατε ότι ο στόχος του ανταγωνισμού επετεύχθη.

Δεν μου αρέσουν οι μισές κουβέντες. Και στο θέμα της ΕΥΔΑΠ δεν είχαμε και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τις παθογένειες ετών. Θα έπρεπε όλοι, τόσο εμείς όσο και η διοίκηση της εταιρείας, να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για εκσυγχρονισμό της εταιρείας και να προχωρούμε στις απαραίτητες αλλαγές χωρίς να μπαίνουν εμπόδια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline