Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρασκήνιο, που οδήγησε στη διάσταση με τον Γιώργο Κύρτσο

Τον περασμένο Απρίλιο ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης τον είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά να σταματήσει την κριτική του κατά της Κυβέρνησης σε πολλά θέματα, γιατί θα αναγκασθεί να τον διαγράψει.

Εκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους αλλά εκείνος συνέχισε όχι απλώς τις διαφοροποιήσεις του σε κυβερνητικά μέτρα και χειρισμούς αλλά την σκληρή κριτική για πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου, του Μαξίμου με πρώτο τον Γ. Γεραπετρίτη ακόμα και τον ίδιο τον Κυρ, Μητσοτάκη.

Ο γαλάζιος ευρωβουλευτής διαφοροποιούνταν συχνά από την γραμμή της κυβέρνησης σε τέτοιο σημείο που το τελευταίο διάστημα είχε οδηγηθεί σε οριστική ρήξη με το Μαξίμου και την Πειραιώς.
Πρόσφατα, ο Γιάννης Οικονόμου είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Κύρτσου που διαφοροποιούνταν από τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Οκ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό» είχε τονίσει για το θέμα ο Γιάννης Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κ. Κύρτσου στις διώξεις κατά δημοσιογράφων.
Το σχόλιο – απάντηση του Γ. Κύρτσου στο twitter ανέφερε: «Δικαίωμα του εκπροσώπου να μου κάνει-εκ μέρους της ηγεσίας-δημόσια κριτική. Κριτική κάνω άλλωστε & εγώ. Η κριτική στην κριτική μπορεί να φέρει διάλογο. Όμως να γίνει συγκεκριμένος, χωρίς «όλοι ξέρουμε». Εγώ πάντα είμαι συγκεκριμένος για COVID-19, συγκοινωνίες, δίδυμα ελλείμματα, ΜΜΕ, κα.»

Κύρτσος: Το ΚΚΕ τρολάρει τον ευρωβουλευτή μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για την διαγραφή του από την ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!»

Η αναφορά του Γιώργου Κύρτσου στη διαγραφή του από το ΚΚΕ το 1977 προκειμένου να δείξει τη διαφορετική και αυταρχική μεθοδολογία που ακολουθήθηκε τώρα για τη διαγραφή του από τη ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα ο Περισσός να τρολάρει τον ευρωβουλευτή.
«Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για την διαγραφή του από την ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!» αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του ΚΚΕ στο twitter ενώ αναπαράγεται η σχετική ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου.

Σε αυτή την ανάρτηση που προκάλεσε το τρολάρισμα του ΚΚΕ, ο κ. Κύρτσος ανέφερε: «Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το..1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα, έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70».

Πολυμέσα