Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ επιμένουν: «Ο Πούτιν σχεδιάζει συλλήψεις και δολοφονίες στην Ουκρανία μετά την εισβολή»

Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο για συλλήψεις και δολοφονίες.

Για σχέδιο άμεσης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνουν λόγο για άλλη μια φορά Αμερικανοί αξιωματούχοι, παρόλο που πριν από λίγη ώρα Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να υπάρξει διπλωματική λύση στην κρίση.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο Foreign Policy και υποστηρίζουν, με βάση πληροφορίες που έχουν από μυστικές υπηρεσίες, ότι η Ρωσία έχει σχέδιο όχι μόνο να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά και να προχωρήσει σε συλλήψεις και δολοφονίες ατόμων που τα ονόματά τους βρίσκονται ήδη σε «λίστες».

Ποιοι θα είναι οι στόχοι αυτής της εκστρατείας; Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, τέσσερις αξιωματούχοι που έχουν σχέση με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σημείωσαν ότι η Ρωσία έχει λίστες με Ουκρανούς πολιτικούς και άλλους διακεκριμένους πολίτες της χώρας που θα μπουν στο στόχαστρο μετά από τη ρωσική εισβολή.
«Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, περιμένουμε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνεργασία δια μέσου του εκφοβισμού και της καταπίεσης», δήλωσε άλλος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο ίδιο μέσο, με την προϋπόθεση να μην αναφερθεί το όνομά του.

Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο

«Αυτές οι ενέργειες, που θα θυμίζουν ρωσικές επιχειρήσεις του παρελθόντος κατά τις οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στοχευμένες δολοφονίες, απαγωγές – εξαφανίσεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν απέναντι σε αυτούς που διαφωνούν με τα όσα κάνει η Ρωσία, ενώ θα συμπεριλαμβάνουν Ρώσους και Λευκορώσους διαφωνούντες που βρίσκονται σε εξορία στην Ουκρανία, δημοσιογράφους και ακτιβιστές απέναντι στη διαφθορά, ευάλωτους πληθυσμούς όπως θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες, αλλά και άτομα από την LGBTQI+ κοινότητα», είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.

Έπειτα, στο ίδιο ρεπορτάζ του Foreign Policy, αναφέρονται οι τελευταίες κινήσεις που έχουν κάνει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σημειώνεται ότι η χώρα έχει συγκεντρώσει 150 χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, την ώρα που συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία μετά από τη συμφωνία με τον δικτάτορα Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Πολυμέσα