Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:54:00

Τουρκία: Μετά από 88 χρόνια η πρώτη προσευχή του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία επόμενο άρθρο

Πλήθος τουρκικών δημοσιευμάτων -με αναφορές ακόμη και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων- σημειώνουν τον «μεγάλο ενθουσιασμό» που προκαλεί στους πιστούς το γεγονός ότι μετά από 88 χρόνια, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε για δύο χρόνια την τέλεση της ειδικής αυτής προσευχής την περίοδο του Ραμαζανιού, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή teravih την Παρασκευή 1η Απριλίου στην Αγία Σοφία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Το πρακτορείο Anadolu σημειώνει πως το μεγάλο τζαμί της Αγίας Σοφίας, γνωστό ως «το σύμβολο της άλωσης» που επαναλειτούργησε για μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια στις 24 Ιουλίου του 2020, θα πραγματοποιήσει την προσευχή teravih με καθυστέρηση δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας.
Προστίθεται δε πως στο τζαμί της Αγίας Σοφίας θα υπάρξει και σειρά εκδηλώσεων την περίοδο του Ραμαζανιού, στις οποίες περιλαμβάνονται και κηρύγματα από μουφτήδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline