Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:36:12

Τσίπρας: Είμαι έτοιμος για κυβέρνηση συνεργασίας

«Η πανδημία ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά στην Ελλάδα, που τα μνημονιακά χρόνια υπήρχε αφαίμαξη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε τα εξής: «Είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που ήταν τόσο αυτοδύναμες που τη δύναμή τους την έκαναν βάρος στον λαό», δήλωσε μιλώντας στο Συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στην Νέα Εποχή» που διοργανώνουν το Πρώτο Θέμα και το ιατρικό site ygeiamou.gr.

Για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η «εικόνα δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Η κλιμάκωση αποτυπώνει και τη στρατηγική αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής. Προφανώς την ευθύνη την έχει η τουρκική πλευρά, η οποία βρίσκεται σε οικονομική δίνη και θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Όμως αυτή η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα. Πρώτη φορά έχουμε αυτή την ένταση με τους συμμάχους μας να λένε Βρείτε τα. Αν κάτι συμβεί ο μη γένοιτο, θα είμαστε μόνοι μας».

Για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τόνισε: «Από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός προς ΗΠΑ για να έχει τα μεγαλύτερα οφέλη. Άρα η στρατηγική της Τουρκίας είναι μελετημένη και δεν έχει να κάνει με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Ζητάμε από τους συμμάχους μας να μιλήσουν καθαρά για όσα λέει η Τουρκία για αποστρατιωτικοποίηση νησιών. Να τα δίνουμε όλα και αυτοί να λένε βρείτε τα, αυτό δεν είναι συμμαχία».

Aσκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε με τους δραματικούς δείκτες. Ήμασταν, είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη στους σκληρούς δείκτες. Χάσαμε 30.000 συμπολίτες μας».

Μίλησε, δε, για ένα μεγάλο πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στον χώρο της υγείας. «Μία από τις αιτίες που χρεοκόπησε η χώρα ήταν και αυτό. Από εκεί και πέρα όμως η πανδημία έδειξε σε όλο τον κόσμο την αξία των δημόσιων συστημάτων. Όλοι προστρέχαμε στο δημόσιο σύστημα για να σωθούμε, φτωχοί και πλούσιοι. Πρέπει να πάμε σε λελογισμένη αύξηση των δαπανών, αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται ολιστικός σχεδιασμός» είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας.
«Το ΕΣΥ χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση» πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline