Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  15:04:00

Η ΔΕΗ, η κόντρα Αρχηγών και το Αφήγημα Χατζηδάκη

Επικριτικός για τα θέματα ενέργειας ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή επέμεινε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τα καρτέλ για την ακρίβεια και έκανε εκτενή αναφορά στη ΔΕΗ υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αποκρούοντας το αφήγημα Χατζηδάκη όπως είπε για τη χρεοκοπημένη ΔΕΗ που παρέλαβε η ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκποίηση του δημόσιου πλούτου με την απώλεια μετοχών του δημοσίου από τη ΔΕΗ και έστρεψε τα πυρά και κατά του διεθυνόντος συμβούλου κ. Στάση και των άλλων στελεχών της εταιρείας.

«Προχωρήσατε σε μια αποκρατικοποίηση που μπροστά της η μικρή ΔΕΗ του Σαμαρά μοιάζει βόλτα στην εξοχή, εσείς πηγατε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και βάλατε το ελληνικό δήμοσιο να χάσει μερικά εκατομμύρια ενώ ερχόταν η κρίση» είπε ο κ. Τσίρπας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση του χρηματιστηρίου μέσω συνεχών προγραμμάτων επαναφοράς των μετοχών της ΔΕΗ για να μην καταρρεύσει η τιμή της μετοχής και απ' αυτό όπως είπε οφελούνται οι «φίλοι σας επενδυτές». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε και για ποινικές ευθύνες και «θ' ασχοληθεί η δικαιοσύνη με τις μετοχές της ΔΕΗ».

Έφοδο

Κάνατε έφοδο στη ΔΕΗ και τις άλλες ΔΕΚΟ, κάνατε έφοδο και στον ΕΦΚΑ γιατί αυτή είναι η αντίληψή σας για το κράτος. Έχετε τα πρωτεία στο κομματικό κράτος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν τα κέρδη των καρτέλ και ένας λαός χρηματοδοτεί τη βίλα του κ. Στάση».

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αξία σήμερα των μετοχών του δημοσίου που κατέχει το 34% είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη της αξίας των μετοχών του 51% που κατείχε το δημόσιο το 2019 τονίζοντας ότι η ΔΕΗ βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τι έκανε τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ;

Από εκεί και πέρα απαντώντας στις άλλες κατηγορίες που του προσήψε ο κ. Τσίπρας για να μιλήσει για «ακρίβεια Μητσοτάκη» τόνισε ότι ο λιγνίτης κατέστη εξαιρετικά ακριβός και γι' αυτό ενώ επι ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υπήρξε μεγάλο κενό μέχρι το 2019.

«Περιβαλλοντικά επιβεβλημένη και οικονομικά ορθή με τα δεδομένα του 2019 η απόφασή μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την «βίαιη απολιγνιτοποίηση». «Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Ο δρόμος της απολιγνιτοποίησης είναι μονόδρομος. Τι ακριβώς κάνατε τα 4 χρόνια για τις ΑΠΕ;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline