Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:16:54

Nordic Monitor: Τούρκοι πράκτορες θα «στήσουν» στρατιωτικό επεισόδιο με την Ελλάδα

Ο Ερντογάν θα στείλει μονάδες της υπηρεσίας πληροφοριών στην Ελλάδα για «να συγκροτήσουν μια μυστική επιχείρηση στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας» για πρώτη φορά.

ΟΤούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή στα ελληνικά νησιά, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά του το Nordic Monitor.

Η μονάδα πρακτόρων MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έχει γίνει ποτέ δημόσια παραδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και «θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές. Από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα μέχρι την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες βραχονησίδες, καθώς και επιχείρηση «ψεύτικης σημαίας» για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline