Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  17:46:15

Τι να προσέξουμε για τυχόν κακοποίηση παιδιού

Ποιά είναι όμως τα ανησυχητικά σημάδια στη συμπεριφορά του παιδιού που πρέπει να σημάνουν συναγερμό για ενδεχόμενη κακοποίηση;

«Ο βασικός κανόνας είναι πως οποιαδήποτε ξαφνική και χωρίς εμφανή αιτία αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, στη διάθεσή του, στον ύπνο του, στην όρεξή του οφείλει να προβληματίσει» επισημαίνει.

«Πιο συγκεκριμένα σημάδια σε μικρότερα παιδιά είναι το να μιλούν για σεξουαλικές πράξεις ή να τις ζωγραφίζουν, ενώ δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία, η κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών ή δώρων αξίας, η ξαφνική αλλαγή της άποψης που έχουν για άλλα άτομα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχεται στην τηλεφωνική Γραμμή 1056 αναφορές αλλά και προβληματισμούς ώστε να δούμε από κοινού πώς θα πρέπει να χειριστούμε μια κατάσταση» προσθέτει ο Στέφανος Αλεβίζος.

Με αφορμή την τραγική ιστορία της 12χρονης, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως «προκειμένου από την παρούσα σχολική χρονιά, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, να ενημερωθούν και να θωρακιστούν απέναντι σε ενδεχόμενους κινδύνους σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης» σημειώνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline